ONDERZOEK: Afstemming vraag en aanbod van ICT’ers

ICT-vakopleidingen en bedrijven in de FoodValley Regio slaan de handen ineen. Hoeveel IT professionals zijn er de komende tijd nodig? De Stichting ICT Valley en de Federatie Ondernemerskringen Valleiregio (FOV) starten een grootschalig onderzoek. Bedrijven in de regio wordt gevraagd een eenvoudige enquête in te vullen. Het onderzoek is gericht op ICT-aanbieders (8+ medewerkers) én om ICT-afnemers (100+ medewerkers) en wordt uitgevoerd door een onderzoeksteam van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE).

Naar de enquête 

Enerzijds is dit onderzoek gericht op de personeelsbehoefte en bijbehorende opleidingsniveaus voor de komende drie jaar. Daarnaast krijgt men inzicht in het huidige aanbod vanuit de door de overheid bekostigde kennis- en onderwijsinstellingen. Tot slot laten deze gegevens samen zien in hoeverre vraag en aanbod op elkaar zijn afgestemd. Kortom, dit onderzoek geeft handvatten om het opleidingsaanbod nog beter af te stemmen op de marktvraag. Het resultaat is dat alle ICT-aanbieders en –afnemers ervan profiteren.

Ontvang uitkomsten onderzoek

Voor dit onderzoek is bewust gekozen om het thema ‘beloning’ achterwege te laten. Die informatie zou volgens de initiatiefnemers niet bijdragen aan de afstemming van vraag en aanbod in ICT. Daarnaast worden gegevens uit het onderzoek anoniem en vertrouwelijk verwerkt. Tien tot twintig respondenten worden uitgenodigd om mee te werken aan een diepte-interview. Alle deelnemers ontvangen de uitkomst van de enquête voor eind januari 2016 per mail. De initiatiefnemers houden respondenten op de hoogte van de verdere opvolging, zodat het bedrijfsleven hier daadwerkelijk van kan profiteren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het hoe en waarom van dit onderzoek? U kunt met vragen en opmerkingen terecht bij Bertineke Boon-Bart, onderzoeker lectoraat Mens & Organisatie aan de Christelijke Hogeschool Ede. U bereikt haar per mail via aboon@che.nl of telefonisch +31(0)6 10 05 84 89.


Share this post: