Website om ICT-bedrijven naar Veenendaal te halen


Website ictstadveenendaal screenAfgelopen week heeft Promotie Veenendaal een speciale website voor ICT-bedrijven gelanceerd: www.ictstadveenendaal.nl. Hiermee hoopt de citymarketingorganisatie ondernemers van buiten de regio te werven, maar ook bedrijven in Veenendaal te houden. De stad profileert zich als ICT-centrum van de Regio FoodValley en dit is een van de initiatieven om daar concreet invulling aan te geven.

Ondernemersvragen

Op de interactieve website staan antwoorden op vragen van ICT-ondernemers zoals ‘Moet ik nieuwe filialen openen of uitbreiden op de huidige locatie?’, ‘Hoe vind ik nieuwe medewerkers?’ en ‘Hoe kan ik nog meer voordeel uit onze samenwerking met anderen halen?’. Bezoekers krijgen onder meer gratis e-books over ICT-zaken, blogs over actuele ondernemersissues en zakelijke informatie over vestigingsfactoren voor ICT-bedrijven.

Beweren is bewijzen

Promotie Veenendaal voorzitter René van Elferen is enthousiast en verwacht dat de website in een behoefte voorziet: “we zijn een van de meest ondernemersvriendelijke gemeenten van Nederland. En wat we beweren maken we graag waar. Ook voor bedrijven die nog niet in Veenendaal gevestigd zijn. We helpen IT-ondernemers daarom verder met hun business en met antwoorden op ondernemersvragen. Niet met promotiepraatjes over onze fantastische stad en over ondernemend Veenendaal, maar met harde en relevante feiten.”

Contentmarketing

De site is onderdeel van een bredere ‘contentmarketing’ strategie volgens Roeland Tameling van Promotie Veenendaal: “Bij deze vorm van marketing draait het om het merk, de boodschap en de doelgroep. Het is een online marketingmethode waarbij relevante en waardevolle informatie wordt geproduceerd en verspreid, met als doel om in contact te komen met je doelgroep. De kunst van contentmarketing is dus dat je in contact staat met je doelgroep, zonder dat je hen opdringt iets van je te kopen. Het is dus geen platte promotie, gebaseerd op verstoring zoals TV-reclame of advertenties”.

Share this post: