Duurzaam leren produceren met Digital Twin innovatiesessie

EDE – Op dinsdag 9 oktober organiseren Ingenieursbureau QING, RCT_Gelderland en Knooppunt Techniek een innovatiesessie voor het regionale MKB over de mogelijkheden van IoT en simulatiesoftware. Deze technieken, ook wel Digital Twin genoemd, maken het mogelijk om (productie)processen te optimaliseren. Het evenement vindt plaats in de Tech Hub in het Technova College en biedt kansen voor zowel regionale ondernemers als het onderwijs, om van elkaar te leren en innovatie te versnellen. 

Slimmer, efficiënter, lagere kosten

De wereld van techniek verandert in een stroomversnelling. Daar waar sommige mensen terughoudend zijn voor deze nieuwe technieken, ziet Bram de Vrught, Business Manager van QING, juist volop mogelijkheden.  “Deze technologie geeft ons de middelen om slimmer, efficiënter en tegen lagere kosten te optimaliseren en te automatiseren. Door samen te werken met Knooppunt Techniek en RCT_Gelderland bereiken wij juist die bedrijven en opleidingen die ook willen innoveren en daar concrete stappen in willen zetten.” De innovatiesessie toont de mogelijkheden van Digital Twin en daagt bedrijven uit om hun businesscase aan te dragen.

Primeur

Tech Hub is een ruimte in Technova College, die sinds augustus gevestigd is in een nieuw en innovatief techniekgebouw. Joop Hazeleger, directeur Knooppunt Techniek, is trots dat Tech Hub een inspirerende ruimte levert. Hazeleger: “Behalve gedegen technisch onderwijs, gaat de Tech Hub een verbindende rol spelen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. De ruimte is stoer en creatief ingericht en laat de innovaties in de branches zien, waarvoor studenten worden opgeleid.” Bram de Vrught vervolgt: “Dat Technova College en Knooppunt Techniek ons de mogelijkheid biedt deze primeur te organiseren is fantastisch! Wij slaan hier als ondernemers, onderwijs en provincie echt de handen ineen om samen vooruitgang te boeken.” Meer informatie over de innovatiesessie is beschikbaar op https://www.qing.nl/agenda.

Bij Knooppunt Techniek ontmoeten onderwijs, ondernemers en overheid elkaar. Wij stimuleren het kiezen voor uitdagende en innovatieve techniek, leren voor en in de technische sector en het (blijven) werken in de techniek. Knooppunt Techniek voert het programmamanagement voor de Tech Hub.

Share this post: