Uitreiking Cybercertificaten

VEENENDAAL, 1 JUNI 2023 - Een nieuwe mijlpaal in het cybersecurity project ´De Cybermonitor´ van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV): verschillende bedrijven namen deze donderdag hun Cybercertificaat persoonlijk in ontvangst van burgemeester Gert-Jan Kats uit Veenendaal. In de aanwezigheid van afgevaardigden van het ministerie van Justitie, het Platform Veilig Ondernemen (PVO), de burgemeesters uit Wijk bij Duurstede, Barneveld en Veenendaal én hun eigen IT-partners, ontvingen de bedrijven een duidelijke erkenning van hun inzet op het gebied van cybersecurity in de afgelopen maanden.

Cybercertificaat uitreiking burgemeester     Bijeenkomst Cybercertificaat

De organisaties ontvingen de Cybercertificaten vanwege hun deelname aan de Cybermonitor, een baanbrekend initiatief van de BOV, Lupasafe en Gemeente Veenendaal. Deelname aan de Cybermonitor is gratis voor BOV-leden. Organisaties en hun IT krijgen hiermee continu inzicht in cybersecurityrisico’s op het vlak van mens, proces en techniek en monitoren hun voortgang. De Cybermonitor biedt een basisoplossing om ondernemers meetbaar veiliger te maken. De organisaties die gedurende zes maanden de norm hebben behaald, ontvangen het Cybercertificaat.

Meer en meer en directies zien cybercrime als een bedrijfsrisico dat op de agenda moet. Een kwaadaardige aanval heeft grote impact op de continuïteit en reputatie van een onderneming. Het is essentieel voor bedrijven om risico’s continu te meten en passende maatregelen te nemen. Hiermee houden zij zichzelf en de gegevens van klanten veilig. Deelnemende bedrijven aan het Cybermonitor project geven hierin een voorbeeld functie en hebben met hun IT de stappen gezet om hun cyberveiligheid naar een hoger niveau te tillen.

“De Cybermonitor geeft organisaties inzicht in basis risico’s op mensen en techniek”, aldus Han Veldwijk van Lupasafe, het security test- en rapportage platform. “Een cyberaanval kan iedereen overkomen maar als je als organisatie preventief je huis op orde hebt is de kans op een succesvolle aanval vele malen kleiner. Het Cybercertificaat is een erkenning dat bedrijven hun informatiebeveiliging serieus nemen."

Om deelnemende bedrijven te ondersteunen bij het effectief beheren van cybersecurityrisico's, biedt de Cybermonitor nauwgezet inzicht in risico’s op werkplekken, zoals kwetsbare of ongewenste software, maar ook apparaten en smartphones die buiten IT vallen zoals thuis computers, de mens: de kennis van medewerkers wordt gemeten evenals de veiligheid van websites. Het dashboard stelt management en IT-partners in staat om beveiligingsoplossingen te bieden en potentiële kwetsbaarheden te identificeren en te verhelpen.

“Een cyberaanval kan iedereen overkomen maar als je als organisatie preventief je huis op orde hebt is de kans op een succesvolle aanval vele malen kleiner. Het Cybercertificaat is een erkenning dat bedrijven hun informatiebeveiliging serieus nemen."

"Als IT-partner streven we ernaar om onze klanten een volledig overzicht te geven van hun risico's en hoe deze aan te pakken", aldus IT-partner Daniël Pauw van Tosch, één van de meer dan 20 IT-partners die bij het project betrokken zijn. "Met behulp van de Cybermonitor kunnen we ondernemers helpen om een duidelijk beeld te krijgen van hun cybersecuritylandschap en hen voorzien van de nodige tools en inzichten om veilig en veerkrachtig te opereren."

cyber certificaat - voor ondernemers     Cybercertificaat prijsuitreiking

"Met behulp van de Cybermonitor kunnen we ondernemers helpen om een duidelijk beeld te krijgen van hun cybersecuritylandschap en hen voorzien van de nodige tools en inzichten om veilig en veerkrachtig te opereren."

De implementatie van de Cybermonitor omvat een eenvoudige maar complete onboarding-procedure. Deelnemende bedrijven krijgen inzicht via een gebruiksvriendelijk dashboard, maandelijkse voortgangsrapportages met praktische tips en eventueel een accountantsrapport, waardoor ze de voortgang van hun cybersecuritymaatregelen kunnen volgen en de benodigde verbeteringen kunnen aanbrengen. Daarmee verkleint u de kans op een succesvolle cyberaanval aanzienlijk. Het Cybercertificaat is een duidelijke erkenning van de inzet van de deelnemende bedrijven aan cybersecurity en een volgende stap naar een veilige organisatie. 

Wilt u ook meedoen aan de Cybermonitor? Ga dan naar https://boveenendaal.nl/cybermonitor of vraag uw IT-partner om meer informatie. Als u BOV-lid bent dan is de deelname gratis.

Wilt u meer weten over een collectieve aanpak van cybersecurity? Ga dan naar de website van Lupasafe: https://lupasafe.com/nl/collectieven 

Share this post: