Gezocht: Bedrijfsprojecten voor tweedejaars ICT-studenten

De ICT-studenten van de HBO ICT-opleiding van CHE zijn bijna aanbeland aan het 2e jaar van de opleiding. In jaar 1 zijn de studenten met en voor bedrijven uit de regio aan de slag gegaan met het schrijven van een bedrijfsverslag, een plan van aanpak met business case voor een procesverbetering.

Het 2e jaar staat in het teken van de modules ‘Software en data engineering’ (SDE) en ‘Digitale transformatie’ (DIT).

Hebt u projecten waar studenten mee aan de slag kunnen? Meld u dan aan!

September t/m januari: Project software en data engineering

Tijdens het project gaan studenten in een actuele praktijksituatie van een organisatie een software- of data-oplossing realiseren. Deze oplossing wordt gebouwd 'onder architectuur': de oplossing wordt met behulp van de opgedane kennis en vaardigheden uit jaar 1 en nieuwe theorie over software / data architectuur ontworpen en gebouwd.
Het doel is om studenten te confronteren met een probleem uit de praktijk van de ICT, binnen de context van een bedrijf of organisatie en ze voor dit probleem een werkende technische oplossing te laten bouwen.
Bij voorkeur wordt het project uitgevoerd in de periferie van een bestaande applicatie, in een zogenaamde sandbox omgeving.

Februari t/m juli: Project digitale transformatie

Dit project in de tweede helft van het jaar staat in het teken van het oplossen van een probleem of vraagstuk van een organisatie gericht op het domein van deze organisatie. Het doel daarbij is om op een andere manier bestaande werkzaamheden uit te voeren om zo de klant nog beter te helpen.
Omdat dit project zich richt op een domein specifiek vraagstuk is samenwerking met andere opleidingen binnen de CHE goed mogelijk. In projectgroepen met studenten uit andere opleidingen (of medewerkers uit uw organisatie) kunnen de studenten kennis maken met deze domeinen.

Het doel van het project is het schrijven van een plan van aanpak voor het implementeren van een tijdens het project ontworpen oplossing voor een probleem. Alternatief is het schrijven van een plan van aanpak voor de haalbaarheid van het inzetten van een domein specifieke innovatie. Uiteraard kan onderdeel van het project een POC incl. bijbehorend haalbaarheidsonderzoek zijn.

Voor de projectcriteria en meer informatie, klik hier.

Voor aanmelden van uw project, klik hier

Share this post: