ICT Valley, Info Support en Vital Health Software tekenen letter of intent

Ondertekening ICT Valley.jpg

Ede/Veenendaal, 27 november  2017 – ICT Valley, Info Support en Vital Health Software hebben afgelopen week hun samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede geformaliseerd met het tekenen van een letter of intent. De CHE start in 2018 de voltijdbachelor HBO-ICT en een deeltijd Associate degree-opleiding ICT Service Management. Deze worden samen met het bedrijfsleven ontwikkeld en uitgevoerd en gaan voorzien in de groeiende behoefte aan ICT-personeel in de regio.

De samenwerkingen bestaan onder meer uit het delen van kennis, faciliteiten en personeel. Daarnaast gaan de organisaties samenwerken in het realiseren van praktijkopdrachten, stage- en werkplekken voor ICT-studenten.

CHE-Directeur Janneke Louisa is blij met toezeggingen van nieuwe partners: “We zien er naar uit om samen verder te ontwikkelen aan het samenspel van IT, gebruiker en organisatie.“  Met Vital Health Software en Info Support zijn twee grote, internationaal opererende IT-bedrijven uit de regio Food Valley nu ook formeel aangesloten. Eerder tekende HSO Veenendaal al en in de komende periode sluiten meer bedrijven aan. Namens Vital Health Software tekende CEO Laurens van der Tang. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in eHealth-oplossingen in verschillende segmenten van de wereldwijde gezondheidszorg. Info Support levert IT-oplossingen voor diverse sectoren als energie, mobiliteit, fintech, zorg, industrie en agrifood.  "Samen met overheid en onderwijs werken wij aan een toekomstbestendige ICT-sector in de regio Food Valley, waarin het belangrijk is dat innovatie in het bedrijfsleven versnelt en er voldoende talent voor de sector beschikbaar blijft”, aldus Marco Braakman, managing director bij Info Support.

Samenwerking CHE en Info Support_ondertekening LOI (Large).jpg

ICT in de Valley
De organisatie ICT Valley verbindt en vertegenwoordigt circa honderd bedrijven, professionals en kennisinstellingen in de regio Food Valley rondom het ICT-vakgebied. ICT Valley-ondertekenaars Wim van den Brandt en Gerrit Valkenburg: Wij maken ons sterk om het complete ICT bedrijfsleven aangehaakt te houden bij ontwikkelingen ICT onderwijs.”

Ontwikkeling en start
De aangesloten bedrijven gaan samen met de CHE de opleidingen verder ontwerpen en uitvoeren. Daarbij is extra aandacht voor de Bachelorspecialisaties Privacy & Safety, Business & IT en Innovation & Sustainability.

De voltijdbachelor HBO-ICT is vorige week door de accreditatiecommisie van de NVAO gevisiteerd. De voorlopige uitslag van de visitatie geeft vertrouwen in een succesvolle accreditatie, eind december. Naar verwachting kunnen begin 2018 studenten zich inschrijven. De accreditatie en opening van inschrijving voor de Associate degree wordt in de loop van 2018 verwacht.

Share this post: