stand van zaken van het project Blockstart

De komende maanden gaan het projectteam verder met de ontwikkeling van het blockstart voucher scheme. Er zullen twee typen voucher beschikbaar komen:
• Een voucher voor deelname aan trainingen, workshops op het gebied van blockstart voor mkb-bedrijven uit de sectoren food, health en logistics. De waarde van de voucher is maximaal 7.500 euro per mkb bedrijf, maar wordt geleverd in kind, dus niet in cash. Er zijn zestig vouchers beschikbaar. In ieder geval bedrijven uit Gelderland en Overijssel kunnen in aanmerking komen. Voor de rest van Nederland dient het consortium nog afspraken te maken. Bedrijven maken een keuze uit ondersteuning door de projectpartners of, als specifieke kennis niet bij projectpartners in huis is, voor een derde partij. Mochten jullie nog partijen weten die mkb-bedrijven uit bovengenoemde sectoren kunnen ondersteunen op het gebied van blockchain, zoals kennis, technologie, cursussen etc. dan hoor ik dat graag.

• Een voucher voor mkb-bedrijven uit bovengenoemde sectoren om in een fieldlab omgeving blockchaintechnologie te testen, dit in een consortium samen met blockchainleveranciers, andere mkb-bedrijven en bijvoorbeeld adviseurs. De waarde van de voucher is maximaal 60.000 euro per mkb bedrijf (dus niet per consortium). Er zijn twaalf vouchers beschikbaar.

Interesse in een voucher?

Mocht een mkb-bedrijf in aanmerking willen komen voor de voucher en op de hoogte gehouden willen worden van ontwikkelingen, dan raden we ze aan de vragenlijst in te vullen.

Blockchainleveranciers kunnen ook een vragenlijst invullen en via die weg kenbaar maken dat ze geïnteresseerd zijn in het project en willen worden opgenomen in het netwerk.

Het selectieproces van de ‘uitverkorene’ voor de ‘uittest’-voucher dient nog nader bepaald te worden met alle projectpartners.

Ook kunt u via LinkedIn op de hoogte blijven:  https://www.linkedin.com/company/blockstart-project.

Share this post: