Verslag: ICT-borrel "Dromen in de cloud" 28 april

IMG_0222.jpg

EDE, MAANDAG 2 MEI - Op donderdag 28 april vond de ICT-borrel van ICT Valley plaats bij Cloudopleider.it in Ede. Naast de mooie opkomst en de inspirerende omgeving op de zolder van een voormalig kazernegebouw werd deze borrel vooral gekenmerkt door veel interactie. Geweldig!

Voor de pauze kregen burgemeester Wouter Kolff van ICT-stad Veenendaal en Thijs Zonneveld (voormalig Nederlands beroepswielrenner) het woord. Wouter Kolff benadrukte de rol van Veenendaal als ICT stad in de regio Food Valley en de mooie kansen die dat met zich meebrengt.

Thijs vertelde met veel passie over de Internationale Profwielerklassieker Arnhem-Veenendaal Classic, de ambities van deze internationale profwielerronde, hun innovatieve ideeën en vooral kansen voor de wielersport en ICT. Een heuse Maserati (volgauto) werd ingezet als lokker voor serieuze partners.

Na de pauze nam Arie de Bruin van Cloudopleider.it ons mee in zijn droom over de Cloudbutler. Centraal staat hierin de servicegedachte in relatie tot oudere, ervaren IT-professionals. Met een aantal prikkelende stellingen voedde hij de discussie die levendig werd gevoerd. 

Daarna wat het woord aan initiatiefnemer Teus de Jong van Essenzo, onderwijsmakelaar, die samen met Cloudbeheerder.it en Burogrijs korte, specifieke IT opleidingen gaat aanbieden per september 2016. Deze opleiding is hét antwoord op de gap die er is tussen het huidige reguliere onderwijs en de vraag van ICT Valley. De eerste opleiding 'Cloudspecialist' is vooral gericht op Cloudtechnologie in combinatie met de actuele vaardigheden die in deze tijd nodig zijn. Te denken valt aan communicatie, samenwerken, projectmanagement, adviesvaardigheden, commerciële vaardigheden, etc. In ontwikkeling is de opleiding Cloud Architect, Cloud Sercurity specialist, Cloud Engineer en Softwareontwikkelaar.

IMG_0218.jpg

De discussie die ontstond, ging onder andere over de vraag of het beter is de kennis 'van ver' te halen in plaats van dicht bij huis. Wij zijn hierdoor uitgedaagd en zijn benieuwd naar uw mening: Heeft u, als IT-ondernemer, behoefte aan professionals die uit de regio komen en dusdanig opgeleid zijn dat ze direct bij u aan de slag kunnen, of geeft u de voorkeur aan kennis over de grenzen?

Geef hier uw mening!

Wij als ICT Valley willen dit graag van u weten, zeker in het licht van de plannen en ontwikkelingen voor de toekomst. Wilt u s.v.p. uiterlijk woensdag 4 mei a.s. reageren op deze stelling:

“Ik zie liever een goede IT-opleiding hier in de regio die optimaal aansluit op de behoefte van IT-bedrijven dan dat ik de kennis inhuur uit het buitenland.”

U kunt uw mening laten horen door dit formulier in te vullen. Uw medewerking stellen wij zeer op prijs!

Share this post: