ICT Valley

Nieuws

Gezocht: casussen over data management

Binnen het onderwijs van Wageningen University & Research worden vakken gegeven als Data Management en Remote sensing en GIS integratie. Het vak Data Management wordt gegeven aan studenten van de leerstoelgroep Information Technology. Binnen het vak leren studenten namelijk niet alleen data te analyseren, maar vooral om datagebruikt te verbeteren. Ze maken het ontwerp, de bouw en het gebruik van een database efficiënter. 

Lees meer

Gezocht: Bedrijfsprojecten voor tweedejaars ICT-studenten

De ICT-studenten van de HBO ICT-opleiding van CHE zijn bijna aanbeland aan het 2e jaar van de opleiding. In jaar 1 zijn de studenten met en voor bedrijven uit de regio aan de slag gegaan met het schrijven van een bedrijfsverslag, een plan van aanpak met business case voor een procesverbetering.

Het 2e jaar staat in het teken van de modules ‘Software en data engineering’ (SDE) en ‘Digitale transformatie’ (DIT).

Lees meer

Gezocht: ICT-professionals

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) is in september 2018 gestart met twee ICT-opleidingen (de voltijd bachelor opleiding ICT en de deeltijd AD-opleiding ICT Service Management). Wat de CHE onderscheidt van andere opleidingen is dat er veel aandacht is voor de menskant van het vak. De CHE leidt professionals op die vakkundig zijn, mens en techniek weten te verbinden en samen met anderen projecten daadwerkelijk laten slagen. Verder wordt er gewerkt met vernieuwende onderwijsconcepten, waarin praktijk, onderwijs op school én online optimaal samengaan. Studenten gaan aan de slag met actuele vragen vanuit de praktijk.

Lees meer

Samenwerking Hillstar en S for software

Betere beslissingen met Business Intelligence: nu ook beschikbaar voor SnelStart gebruikers!

Veel bedrijven die het boekhoudprogramma SnelStart gebruiken, willen meer inzicht. Het vastleggen van data is goed geregeld, maar het eruit halen van deze data om hier inzicht in te krijgen in power bi is lastig. Daarom zijn SnelStart partner S for Software en Hillstar Business Analytics een samenwerking aangegaan. Hillstar is gespecialiseerd in het transformeren van bedrijfsgegevens in actiegerichte inzichten. S for Software helpt ondernemers met een mix van standaard software, koppelingen en maatwerkoplossingen hun bedrijfsproces te managen.

Lees meer

Nieuwsflits april 2019

HBO-ICT EN AD ICT SERVICE MANAGEMENT

De opleidingen HBO-ICT en de Ad ICT Service Management draaien nu een half jaar en de studenten en wijzelf leren volop! Door continu binnen het team per blok te evalueren, ook met de studenten, monitoren en verbeteren we voortdurend de kwaliteit van het onderwijs. De opmerkingen van studenten en docenten tonen aan dat het curriculum inhoudelijk staat als een huis. Op onderdelen hebben zowel docenten als studenten enkele praktische suggesties aangedragen.

Lees meer

REGIONAAL MKB OP BEZOEK BIJ DE WUR...

Tijdens een mooie en inspirerende bijeenkomst, georganiseerd door VNO-NCW VeluweVallei, de Federatie Ondernemerskringen Valleiregio en de WUR, hebben regionale MKB bedrijven op 4 april uitgebreid kennis kunnen maken met de Wageningen Universiteit en Research.

Lees meer

Training: Modern Cloud Development met Microsoft Azure

Op 28 maart is het mogelijk om in één dag kennis te maken met vier elementen van moderne software ontwikkeling.

Lees meer

Maarteditie Zakenmarkt

Het ICT Markt katern van de ZakenMarkt stond de afgelopen editie o.a. in het teken van Cloud Computing, het 5G onderzoek door CHE-studenten en de Taste of IT Tour.

Lees meer

DE VERLEIDERS: #niksteverbergen

Een voorstelling waarbij u uw smartphone aan moet houden

Stelt u zich een wereld voor waar al het nieuws dat u ziet wordt bepaald door uw salaris, uw adres en wie uw vrienden zijn. Een wereld waarin u nooit in aanraking komt met nieuwe ideeën. En waar u geen geheimen mag hebben. Welkom in 2019. 

Lees meer

FOODVALLEY Innovatiemonitor 2018

De Regio Foodvalley2 is afgelopen jaar gestart met een innovatie- monitor. De monitor is gericht op: (1) inzicht in het innovatief gehalte van de regio en (2) beschrijving van een aantal ‘best practices’ van innovatie. Beide kunnen worden gebruikt als input voor uitwisseling en interacties tussen ondernemers om de innovatie in de Foodvalley te ondersteunen.

Lees meer