ICT Valley

Nieuws

HAN Masterclass ‘AI in de praktijk'

Vraagt u zich af hoe AI uw onderneming of werk gaat veranderen? Of bent u op zoek naar manieren om uw bedrijfsprocessen te automatiseren, klantgedrag beter te begrijpen of nieuwe marktkansen te ontdekken? Dan sluit deze masterclass over AI perfect bij u aan.

Lees meer

Innovatieprijs Foodvalley 2024: Agrifood, Maakindustrie en ICT Award

Op 16 oktober 2024 wordt de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2024 uitgereikt aan de meest innovatieve ondernemer uit de regio. Heeft u als ondernemer in de Agrifood, Maakindustrie of ICT-sector een innovatief product of idee? Meld uw innovatie dan vóór 25 augustus aan. Wat het u als winnaar oplevert? “Zichtbaarheid, samenwerking en grote roem”, vat organisator Wicha Benus als positieve effecten samen. 

Vorig jaar mocht Saia Agrobotics uit Wageningen de Innovatieprijs Regio Foodvalley in ontvangst nemen. De publieksprijs ging naar Upstream Foods uit Wageningen. Voor het eerst werd er deze avond namens Regio Foodvalley ook een ICT-Award uitgereikt. De juryprijs ging naar BFG Warehousing uit Nijkerk. De winnaar van de publieksprijs is Aryzon World uit Ede. Itsy Cycle (Baby & Kids) uit Ede won de Young Talent Award.  

Lees meer

Werkgeversbijeenkomst Ad ICT Service Management

Goed personeel is lastig te vinden in de ICT. Wilt u uw medewerkers vasthouden doordat zij ruimte krijgen tot zelfontwikkeling? Of wilt u mbo’ers aannemen en ze de kans geven om door te groeien naar een hbo-functie? Denk dan aan de tweejarige deeltijdopleiding hbo Ad ICT Service Management, die zij kunnen volgen aan de CHE. 

Lees meer

Veenendaals bedrijf Lupasafe aan het roer van EU-cyberbeveiligingsprogramma CYSSME van € 4,5 miljoen voor het mkb

Mkb´ers kunnen meedoen aan het EU cyberbeveiligingsprogramma met subsidiebudget tot 20.000 euro per mkb-bedrijf.

Lees meer

Uitreiking Cybercertificaten

VEENENDAAL, 1 JUNI 2023 - Een nieuwe mijlpaal in het cybersecurity project ´De Cybermonitor´ van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV): verschillende bedrijven namen deze donderdag hun Cybercertificaat persoonlijk in ontvangst van burgemeester Gert-Jan Kats uit Veenendaal. In de aanwezigheid van afgevaardigden van het ministerie van Justitie, het Platform Veilig Ondernemen (PVO), de burgemeesters uit Wijk bij Duurstede, Barneveld en Veenendaal én hun eigen IT-partners, ontvingen de bedrijven een duidelijke erkenning van hun inzet op het gebied van cybersecurity in de afgelopen maanden.

Lees meer

TIJD VOOR EEN NIEUWE PLEK? VEENENDAAL ICT STAD HEEFT PLEK VOOR ICT-ERS

Met meer dan 7000 ondernemers, zeven bedrijventerreinen en een bruisende binnenstad heeft Veenendaal een rijk en gevarieerd bedrijfsleven. Daarnaast heeft het met ruim 850 leden de grootste bedrijvenkring van Nederland. De centrale ligging en de uitstekende bereikbaarheid doen de rest en maken Veenendaal tot een aantrekkelijke vestigingsplaats. Vooral op het gebied van ICT en Tech gebeurt er veel. Met meer dan twee keer zoveel ICT-arbeidsplaatsen als het nationale gemiddelde en meer dan 400 ICT ondernemers, is het dé regionale ICT-hub. Weten waarom Veenendaal dé plek is voor ICT-ondernemers met ambitie? Klik dan hier

Lees meer

Digital Days - Expert tafel tijdens Techday

VEENENDAAL - Vrijdag 10 februari 2023
12.00 – 14.00 uur 
Locatie: De Taverne (Basiliek, Wiltonstraat 56, Veenendaal) 

Ondernemers uit de maak en ICT industrie kwamen tijdens de 'Digital Days' met elkaar in contact gedurende een 'netwerk-lunch en 'brainstorm/ronde tafel'.

Deze bijeenkomst vond plaats op de Techday waar bijna 500 jongeren kennismaakte met ICT en Techniek. De ondernemers kregen een rondleiding zodat ze een indruk hadden wat deze jongeren daar deden. In de Basiliek Veenendaal vond namelijk voor de zevende keer de Digital Days plaats. Voor de jongeren die op deze dag aanwezig waren was het centrale thema: ‘Food & Tech’.  Naast de Techday werd op dezelfde dag de Game Battle gestart die 24 uur duurde en dus doorliep tot de zaterdagmiddag waarna de prijzen werden uitgereikt.

" De bedoeling van deze dag was eigenlijk dat de jongelui kennis heeft kunnen maken met ICT en Technniek. Deze jongeren staan vaak nog voor een te maken profielkeuze. Omdat ze nu kennis maken met deze branches, helpen we ze een beetje met wat er mogelijk is binnen deze branches en wat er allemaal op de achtergrond gebeurt.

Niet alleen voor de jongeren is deze kennismaking met de branches belangrijk maar ook bedrijven hebben bij deze kennismaking baat. Per jaar heeft de Regio Foodvalley alleen al 500 a 600 nieuwe vacatures in de ICT sector en dan hebben we het nog niet eens over de Techniek sector. Gamers hebben vaak ook al wel wat affiniteit met computers en zo kijken we of ze op deze manier dan ook de ICT in kunnen vloeien.

We hebben de VMBO-Mavo groepen (200 jongeren) in een carrousel 5 opdrachten laten maken, uiteenlopend van een motortje maken tot een virtual reality ervaring. De Havo -Vwo jongeren hebben met een opgaven van Moba en InfoSupport gewerkt aan het bouwen van een eiersorteermachine.

's Avonds werd er gegamed. Destijds is het daar ook mee begonnen omdat we jongeren meer kennis wilde laten maken met de IT en momenteel wordt het ook gesponsord door IT bedrijven. 

We doen nu al een aantal jaren Digital Days en ik heb zelf al stagiairs, net zoals andere ICT bedrijven, die ooit op de Digital Days zijn geweest en nu bij ons stage lopen."

- Gerrit Valkenburg (ICT Valley)

Ook presenteerde ICT Valley het project 'Werken in de IT' ofwel 'JustEnterIT'. Waarna er de gelegenheid voor de aanwezige ondernemers was om aan de hand van voorbeelden uit de regio, te brainstormen over hoe ICT en maakbedrijven elkaar beter kunnen vinden en hoe we dit in de regio kunnen versterken.De experttafel was een project binnen de Strategische Agenda van Regio Foodvalley en werd mede mogelijk gemaakt door RCT Gelderland, Provincie Gelderland, Regio Foodvalley, VNO-NCW VeluweVallei en Federatie Ondernemerskringen Valleiregio. De experttafel werd georganiseerd in samenwerking met ICT Valley.

Reacties van de belangstellende waren enthousiast en uiterst positief. We hopen dan ook dat de sponsoren volgend jaar weer mee willen doen om dit belangrijke event mogelijk te maken. Bent u al sponsor of wilt u lid worden van ICT Valley om zo uw netwerk met andere ondernemers en potentiële toekomstige werknemers uit te breiden? Kom dan met ons in contact!

Over twee weken vindt er nog een evenement plaats, namelijk de 'Hackathon'. Daar gaan vooral de MBO en HBO studenten aan de gang. Zij krijgen dan een opdracht uit het bedrijfsleven waarbij de opdrachten als studiepunten gelden voor hun opleiding. Een deel van de jongeren zit al op een MBO of HBO opleiding in de ICT waarbij het helemaal belangrijk is om ze bij een bedrijfsgerichte opdracht te betrekken. Het doel is dan ook om ze hiermee vast te houden en hen uiteindelijk in de regio een werkplek aan te kunnen bieden, waarmee we dus voorkomen dat ze buiten de regio aan het werk gaan.

Lees meer

Veense Skopos Security Labs BV haalt EU financiering binnen om de Roemeense Galati-haven te beschermen tegen cyberdreiging

VEENENDAAL - Skopos Security Labs BV, opgericht in Veenendaal, heeft aangekondigd dat
het steun heeft gekregen van het EU Horizon 2020-programma , het grootste
samenwerkingsproject van de EU met een budget van € 80 miljard voor onderzoek en
innovatie. De financiering voor Skopos kwam als onderdeel van het SecurIT-project van
Horizon 2020. In het project zullen de onderaannemers van de haven van Galati in Roemenië
(met name de toeleveringspartner van de havenexploitant, BeiA) uitgerust worden om te
voldoen aan cyberbeveiligingsvoorschriften.

Het Skopos-platform is geselecteerd vanwege de continue holistische cyberrisico-audit die
het platform biedt, inclusief advies over het beperken van bedreigingen. Het platform test
het cyberbewustzijn van medewerkers, phishing-bedreigingen en datalekken, endpointsoftwarerisico’s en het interne netwerk.

Bedrijven kunnen de activiteiten van hun bedrijf 24×7, 365 dagen per jaar volgen via een
intuïtief dashboard. Skopos brengt risicovolle software automatisch in kaart en koppelt dit
direct aan het cyberbewustzijn van de medewerkers. Klanten kunnen hun accountant
vragen om cybercompliancyrapportage te leveren op basis van Skopos-bevindingen.

Lees meer

Bezoekverslag 6 juli ICT Valley <> OnePlanet Research Center

Vanuit ICT Valley zijn we met onze leden op bedrijfsbezoek geweest bij onze nieuwe partner OnePlanet. We kijken terug op succesvol bedrijfsbezoek waarbij OnePlanet ons zowel qua technologie als impact heeft verrast.

Lees meer

GEPRO wordt BAULDS.

De bedrijfsnaam Gepro Electronics gaat verdwijnen. Wij heten vanaf vandaag Baulds.
We zijn trots op onze nieuwe naam, welke perfect aansluit op onze nieuwe kernwaarden en bedrijfskleuren. In de speciaal gemaakte video wordt Baulds kort uitgelegd.

Lees meer