ICT VALLEY

ICT Opleidingen han

Bachelor opleiding HBO-ICT

Deze opleiding is zowel in voltijd als in deeltijd te volgen: start 1 september en 1 februari.

In het tweede jaar (begin van je hoofdfase) kies je voor een profiel binnen de opleiding HBO-ICT. Uit welke profielen kun je kiezen?

HBO-ICT profielen in vogelvlucht

Embedded software development
Je specialiseert je in het ontwerpen en schrijven van embedded software voor slimme apparaten. Denk bijvoorbeeld aan robbots, auto's, wasmachines en kopieerapparaten. Je leert om computerprogramma's te ontwerpen op basis van vastgestelde requirements en de programmacode te schrijven.
Meer over het profiel Embedded Software Development

Data solutions development
Je jeert systemen te ontwikkelen waarbij de uitdaging zit in het structureren van grote hoeveelheden gegevens uit relationele en niet-relationele bronnen. Je maakt kennis met de wereld van business intelligence, data science, data warehousing, bi architecturen en data kwaliteit.
Meer over het profiel Data Solutions Development

Software development
Je leert software te ontwikkelen die niet alleen moet voldoen aan de wensen van de klant of eindgebruiker maar ook goed aanpasbaar, testbaar en veranderbaar is. Je taken zijn het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit, het onderhouden van bestaande functionaliteit en het continu werken aan verbbetering van de kwaliteit van de software.
Meer over het profiel Software Development

Information Management & Consulting
Je leert hoe je bedrijven kunt adviseren welke software ze het beste kunnen gebruiken om beter te kunnen presteren. Hierbij stel je het beleid vast en manage je de veranderingen.
Meer over het profiel Information Management & Consultancy

Webdevelopment
Je leert grootschalige applicaties te ontwikkelen die soepel in gebruik zijn op browsers en mobiele apparaten. Daarnaast beschik en onderhoud je actuele kennis over bedreiging en aanvalstechnieken op het internet en hoe je webapplicaties daartegen kan verbeteren.
Meer over het profiel Web Development

Infrastructure & security management
Je leert om complexe netwerken te ontwerpen en te realiseren in technische omgevingen. Altijd gericht op de drie pijlers, Infrastructure, Security en Management. Je leert in dit profiel niet alleen hoe je analyseert, ontwerp, bouwt en test, maar ook hoe je de kwaliteit van de omgeving positief kunt beïnvloeden door het toepassen van richtlijnen, ontwerpen en architectuurkeuzes.
Meer over het profiel Infrastructure & Security Management

Enterprise software solutions
Je leert om na een degelijke analyse grote standaard softwaresystemen te implementeren, zodat bedrijven inzicht hebben in hun informatie, content kunnen delen en digitaal kunnen samenwerken. Je stelt eisen vast, ontwerpt de IT oplossingen en richt de bijbehorende bedrijfsprocessen in. Vervolgens ben jij in staat deze oplossing te realiseren en te testen.
Meer over het profiel Enterprise Software Solutions

 

Ja, ik meld mij ook aan!