ICT VALLEY

ICT Opleidingen hU

Bachelor opleiding HBO-ICT

De vierjarige opleiding HBO-ICT bij Hogeschool Utrecht is een echte beroepsopleiding die je onderdompelt in de wereld van ICT. Je leert slimme en creatieve ICT-oplossingen bedenken voor bedrijfsvraagstukken. Maar ook hoe je de nieuwste software veilig kunt uitrollen. Je kunt software en games leren ontwerpen en ontwikkelen. Benieuwd wat je allemaal gaat leren in deze opleiding? Kijk snel bij Opleidingsinhoud.

Afstudeerrichtingen

Business IT & Management (BI&M)
Je leert creatieve en innovatieve oplossingen te bedenken voor bedrijfsvraagstukken door ICT-middelen in te zetten. Jij bent iemand die altijd bezig is bedrijfsprocessen beter en efficiënter te laten verlopen. Daarin ben je de schakel tussen gebruikers, management, technische ontwerpers en beheerders van informatiesystemen. Jij zorgt er met jouw bedrijfskundig inzicht en persoonlijke kwaliteiten voor dat gebruikers tevreden zijn met de systemen die ze gebruiken.

Software & Information Engineering (S&IE)
Wil jij applicaties maken waarmee mensen hun werk beter en sneller kunnen uitvoeren? Als je de afstudeerrichting Software & Information Engineering volgt, ben jij straks de deskundige die de ICT-behoeften van een bedrijf in kaart brengt. Je verzamelt en analyseert informatie die je helpt software of apps te ontwikkelen die aan de behoeften voldoen, het werk van mensen ondersteunen en bedrijfsprocessen makkelijker maken. Je leert software te ontwerpen, programmeren en te testen.

Diverse thema’s komen in deze afstudeerrichting aan bod: data science, geïntegreerde webbased systemen, software architectuur en mobile (apps) en front-end development.

System and Network Engineering (SNE)
Wil jij de veiligheid van een netwerk kunnen garanderen? Zorgen voor goedwerkende firewalls en virusscanners? Of wil je liever complexe systemen en netwerken ontwerpen? Het succes van automatisering wordt bepaald door een goed ontwerp en het juiste beheer van computersystemen en netwerken.

Vakgebieden waar je in deze afstudeerrichting mee kennismaakt zijn: systeem- en netwerkbeveiliging, ICT-architectuur, ICT-infrastructuur en beheerprocessen. Je leert werken met netwerken (Cisco, Juniper), platformen (Windows, Linux), beveiliging en IT Service Management (ITIL, ASL en BiSL).

Technische Informatica (TI)
Als technisch informaticus ontwerp en maak je programmatuur voor producten en apparaten waar software in zit, of die door software worden aangestuurd. Daarnaast werk je aan het automatiseren van technische processen.

Je leert eerst de technieken en vaardigheden om software te bouwen. Je krijgt inzicht in technische systemen zoals robots, microcontrollers, computervision en real-time systemen. Daarna kun je kiezen voor de thema’s game technology of ubiquitous computing. Bij ubiquitous computing richt je je op het maken van software voor allerlei slimme systemen die ons dagelijks omringen.

Associate degree opleiding Software development

Ben je dol op technologie en creëer je graag digitale oplossingen? Dan is de opleiding Software Development de opleiding die jij moet gaan volgen! Tijdens de opleiding leer je (mobile) apps en websites te ontwikkelen, testen en programmeren.

In de 2-jarige HBO opleiding Software Development leer je om programmeur of software ontwikkelaar te worden bij verschillende bedrijven, groot en klein. De opleiding is praktijkgericht met daarbij alle vakkennis die je nodig hebt. Je leert om samen te werken in een team en te werken aan echte uitdagingen.

Na het succesvol afronden van je opleiding ontvang je het Associate Degree Software Development diploma. Met dit diploma kun je doorstromen naar de voltijd bacheloropleiding HBO-ICT. Door middel van een verkort programma kan je de HBO-ICT bacheloropleiding dan afronden in twee jaar.

Meer info en inschrijven: https://www.hu.nl/voltijd-opleidingen/ad-software-development

Doorstuderen

Na je HBO-ICT kun je een masteropleiding volgen. Sommige minors bereiden je voor op een masteropleiding bij een universiteit. Daarmee kun je na je studie zonder tijdverlies doorstromen. De HU biedt de Master of Informatics  aan.

De HU heeft daarnaast een breed aanbod aan deeltijdopleidingen en biedt tal van cursussen aan. Interesse? Kijk op www.werkenstudie.hu.nl.

Ja, ik meld mij ook aan!