ICT Valley

Nieuws

Veenendaals bedrijf Lupasafe aan het roer van EU-cyberbeveiligingsprogramma CYSSME van € 4,5 miljoen voor het mkb

Mkb´ers kunnen meedoen aan het EU cyberbeveiligingsprogramma met subsidiebudget tot 20.000 euro per mkb-bedrijf.

Lees meer

Uitreiking Cybercertificaten

VEENENDAAL, 1 JUNI 2023 - Een nieuwe mijlpaal in het cybersecurity project ´De Cybermonitor´ van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV): verschillende bedrijven namen deze donderdag hun Cybercertificaat persoonlijk in ontvangst van burgemeester Gert-Jan Kats uit Veenendaal. In de aanwezigheid van afgevaardigden van het ministerie van Justitie, het Platform Veilig Ondernemen (PVO), de burgemeesters uit Wijk bij Duurstede, Barneveld en Veenendaal én hun eigen IT-partners, ontvingen de bedrijven een duidelijke erkenning van hun inzet op het gebied van cybersecurity in de afgelopen maanden.

Lees meer

TIJD VOOR EEN NIEUWE PLEK? VEENENDAAL ICT STAD HEEFT PLEK VOOR ICT-ERS

Met meer dan 7000 ondernemers, zeven bedrijventerreinen en een bruisende binnenstad heeft Veenendaal een rijk en gevarieerd bedrijfsleven. Daarnaast heeft het met ruim 850 leden de grootste bedrijvenkring van Nederland. De centrale ligging en de uitstekende bereikbaarheid doen de rest en maken Veenendaal tot een aantrekkelijke vestigingsplaats. Vooral op het gebied van ICT en Tech gebeurt er veel. Met meer dan twee keer zoveel ICT-arbeidsplaatsen als het nationale gemiddelde en meer dan 400 ICT ondernemers, is het dé regionale ICT-hub. Weten waarom Veenendaal dé plek is voor ICT-ondernemers met ambitie? Klik dan hier

Lees meer

Digital Days - Expert tafel tijdens Techday

VEENENDAAL - Vrijdag 10 februari 2023
12.00 – 14.00 uur 
Locatie: De Taverne (Basiliek, Wiltonstraat 56, Veenendaal) 

Ondernemers uit de maak en ICT industrie kwamen tijdens de 'Digital Days' met elkaar in contact gedurende een 'netwerk-lunch en 'brainstorm/ronde tafel'.

Deze bijeenkomst vond plaats op de Techday waar bijna 500 jongeren kennismaakte met ICT en Techniek. De ondernemers kregen een rondleiding zodat ze een indruk hadden wat deze jongeren daar deden. In de Basiliek Veenendaal vond namelijk voor de zevende keer de Digital Days plaats. Voor de jongeren die op deze dag aanwezig waren was het centrale thema: ‘Food & Tech’.  Naast de Techday werd op dezelfde dag de Game Battle gestart die 24 uur duurde en dus doorliep tot de zaterdagmiddag waarna de prijzen werden uitgereikt.

" De bedoeling van deze dag was eigenlijk dat de jongelui kennis heeft kunnen maken met ICT en Technniek. Deze jongeren staan vaak nog voor een te maken profielkeuze. Omdat ze nu kennis maken met deze branches, helpen we ze een beetje met wat er mogelijk is binnen deze branches en wat er allemaal op de achtergrond gebeurt.

Niet alleen voor de jongeren is deze kennismaking met de branches belangrijk maar ook bedrijven hebben bij deze kennismaking baat. Per jaar heeft de Regio Foodvalley alleen al 500 a 600 nieuwe vacatures in de ICT sector en dan hebben we het nog niet eens over de Techniek sector. Gamers hebben vaak ook al wel wat affiniteit met computers en zo kijken we of ze op deze manier dan ook de ICT in kunnen vloeien.

We hebben de VMBO-Mavo groepen (200 jongeren) in een carrousel 5 opdrachten laten maken, uiteenlopend van een motortje maken tot een virtual reality ervaring. De Havo -Vwo jongeren hebben met een opgaven van Moba en InfoSupport gewerkt aan het bouwen van een eiersorteermachine.

's Avonds werd er gegamed. Destijds is het daar ook mee begonnen omdat we jongeren meer kennis wilde laten maken met de IT en momenteel wordt het ook gesponsord door IT bedrijven. 

We doen nu al een aantal jaren Digital Days en ik heb zelf al stagiairs, net zoals andere ICT bedrijven, die ooit op de Digital Days zijn geweest en nu bij ons stage lopen."

- Gerrit Valkenburg (ICT Valley)

Ook presenteerde ICT Valley het project 'Werken in de IT' ofwel 'JustEnterIT'. Waarna er de gelegenheid voor de aanwezige ondernemers was om aan de hand van voorbeelden uit de regio, te brainstormen over hoe ICT en maakbedrijven elkaar beter kunnen vinden en hoe we dit in de regio kunnen versterken.De experttafel was een project binnen de Strategische Agenda van Regio Foodvalley en werd mede mogelijk gemaakt door RCT Gelderland, Provincie Gelderland, Regio Foodvalley, VNO-NCW VeluweVallei en Federatie Ondernemerskringen Valleiregio. De experttafel werd georganiseerd in samenwerking met ICT Valley.

Reacties van de belangstellende waren enthousiast en uiterst positief. We hopen dan ook dat de sponsoren volgend jaar weer mee willen doen om dit belangrijke event mogelijk te maken. Bent u al sponsor of wilt u lid worden van ICT Valley om zo uw netwerk met andere ondernemers en potentiële toekomstige werknemers uit te breiden? Kom dan met ons in contact!

Over twee weken vindt er nog een evenement plaats, namelijk de 'Hackathon'. Daar gaan vooral de MBO en HBO studenten aan de gang. Zij krijgen dan een opdracht uit het bedrijfsleven waarbij de opdrachten als studiepunten gelden voor hun opleiding. Een deel van de jongeren zit al op een MBO of HBO opleiding in de ICT waarbij het helemaal belangrijk is om ze bij een bedrijfsgerichte opdracht te betrekken. Het doel is dan ook om ze hiermee vast te houden en hen uiteindelijk in de regio een werkplek aan te kunnen bieden, waarmee we dus voorkomen dat ze buiten de regio aan het werk gaan.

Lees meer

Veense Skopos Security Labs BV haalt EU financiering binnen om de Roemeense Galati-haven te beschermen tegen cyberdreiging

VEENENDAAL - Skopos Security Labs BV, opgericht in Veenendaal, heeft aangekondigd dat
het steun heeft gekregen van het EU Horizon 2020-programma , het grootste
samenwerkingsproject van de EU met een budget van € 80 miljard voor onderzoek en
innovatie. De financiering voor Skopos kwam als onderdeel van het SecurIT-project van
Horizon 2020. In het project zullen de onderaannemers van de haven van Galati in Roemenië
(met name de toeleveringspartner van de havenexploitant, BeiA) uitgerust worden om te
voldoen aan cyberbeveiligingsvoorschriften.

Het Skopos-platform is geselecteerd vanwege de continue holistische cyberrisico-audit die
het platform biedt, inclusief advies over het beperken van bedreigingen. Het platform test
het cyberbewustzijn van medewerkers, phishing-bedreigingen en datalekken, endpointsoftwarerisico’s en het interne netwerk.

Bedrijven kunnen de activiteiten van hun bedrijf 24×7, 365 dagen per jaar volgen via een
intuïtief dashboard. Skopos brengt risicovolle software automatisch in kaart en koppelt dit
direct aan het cyberbewustzijn van de medewerkers. Klanten kunnen hun accountant
vragen om cybercompliancyrapportage te leveren op basis van Skopos-bevindingen.

Lees meer

Bezoekverslag 6 juli ICT Valley <> OnePlanet Research Center

Vanuit ICT Valley zijn we met onze leden op bedrijfsbezoek geweest bij onze nieuwe partner OnePlanet. We kijken terug op succesvol bedrijfsbezoek waarbij OnePlanet ons zowel qua technologie als impact heeft verrast.

Lees meer

GEPRO wordt BAULDS.

De bedrijfsnaam Gepro Electronics gaat verdwijnen. Wij heten vanaf vandaag Baulds.
We zijn trots op onze nieuwe naam, welke perfect aansluit op onze nieuwe kernwaarden en bedrijfskleuren. In de speciaal gemaakte video wordt Baulds kort uitgelegd.

Lees meer

Lagarde: Een kijkje door de ogen van een hacker

Phishing is één van de grootste digitale dreigingen van dit moment. Hoe gaat het in zijn werk? Wat is er voor nodig om het uit te voeren? Wat zijn de gevaren en gevolgen als uw organisatie het doelwit is? Hoe voorkomt u het? Hoe gaat u er mee om? In deze blog geef ik u een kijkje door de ogen van een hacker om maar aan te geven hoe snel u slachtoffer kunt worden van een cyberaanval.

Lees meer

ICT BUSINESS VERSNELLER

In de laatste zakenmarkt staat een artikel over de ICT Business Versneller welke ICT Valley onder de vlag van ICT Campus heeft opgezet. Deze business versneller is nu beschikbaar voor ICT bedrijven uit de Regio Foodvalley.

Lees meer

BEE IDEAS

BEE IDEAS heeft een Sociaal Innovatieplan voor een Sociale Softwarestraat waar met namen testers onderdeel van uitmaken. Werkzaamheden die je aan de Sociale Softwarestraat zou kunnen uitbesteden zijn:

Lees meer

NIEUWE SOFTWARE ENGINEERS VIA MAKE IT WORK

De vraag naar IT-specialisten op hbo-niveau is groot. HAN University of Applied Sciences komt met Make IT Work tegemoet aan deze vraag. Dit unieke omscholingstraject leidt gemotiveerde wo’ers en hbo’ers zonder specifieke IT-achtergrond op tot volwaardige software engineers.

Kenmerkend voor Make IT Work is de unieke werving- en selectieprocedure, een slagingspercentage van maar liefst 92% en de duurzame relatie die ontstaat tussen deelnemer en werkgever. De deelnemers beginnen het traject met een fulltime opleiding van vijf maanden tot software engineer. Aansluitend gaan zij minimaal zes maanden bij een werkgever fulltime werken tegen een marktconform salaris. Docenten van de Academie IT en Mediadesign van de HAN verzorgen de opleiding en begeleiding.

Lees meer

Website ICT Valley gaat 'onder constructie'

De website van ICT Valley gaat inmiddels al aardig wat jaren mee. We hebben er bij onze start goed gebruik van kunnen maken en zien gelukkig dat het aantal bezoekers toeneemt. Besloten is om eerdaags naast het gebruik van HubSpot voor de website ook het platform Chainels in te zetten. Dit zal vooral ingezet worden voor de community van de aan ICT Valley deelnemende bedrijven.

Lees meer

Lagarde | Nieuwe dienst : 365 Protect

Lagarde Groep introduceert een nieuwe dienst: 365 Protect. Met behulp van deze oplossing beveiligen klanten hun digitale omgeving. Een welkome aanvulling op ICT-gebied nu thuiswerken een enorme vlucht heeft genomen.

Lees meer

Nieuw E-book: ICT Contracten

We hebben een nieuw e-book over ICT Contracten gepubliceerd, geschreven door mr. J.W. Mouthaan van Vallei Advocaten. In het e-book worden veel voorkomende ICT Contracten behandeld. Klik op de link om het e-book te downloaden!

Lees meer

Is de huidige Corona-crisis een route naar het nieuwe normaal of is er sprake van een absurd abnormaal?

Deze vraag uit een praatprogramma kan op dit moment niemand beantwoorden. Dat vraagt van bedrijven en instellingen een kritische blik op hun visie, ambitie en strategie. Want er zijn veel onzekerheden. Hoe ziet die nieuwe werkelijkheid eruit? Wat betekent dat op korte en lange termijn voor uw organisatie? Wat wilt u concreet bereiken? Hoe pakt u het aan en wat betekent dat voor medewerkers en klanten?

Lees meer

Internet tegen Corona

We zijn in een uitzonderlijke situatie beland met het uitbreken van COVID-19. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel initiatieven, ook vanuit de tech hoek, worden gerealiseerd om elkaar te helpen. Vanuit SIDN fonds dragen we graag bij aan sterke internet oplossingen die hulp kunnen bieden in deze crisis.

We zijn op zoek naar projecten die een substantiële bijdrage kunnen leveren aan de uitdagingen waar we nu voor staan.

Lees meer

SLIM subsidie: voor leren en ontwikkelen in het mkb

Mkb-ondernemers kunnen vanaf maart 2020 subsidie aanvragen om het ‘leven lang ontwikkelen’ in de onderneming mogelijk te maken. Daarbij kan gedacht worden aan subsidies voor onder meer het inwinnen van advies, het oprichten van een bedrijfsschool, het verzorgen van loopbaanadviezen, of voor het via praktijkleren up-to-date houden van werknemersvaardigheden.

Lees meer

Subsidieregeling MKB-werkplaatsen

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de regeling Mkb-werkplaatsen (MKBW) gepubliceerd.
De nieuwe regeling komt voort uit het EZK-programma 'Versnelling digitalisering mkb'. Doel van de regeling is het stimuleren van de oprichting van mkb-werkplaatsen door onderwijsinstellingen.

Lees meer

Uitnodiging stage bedrijvendag HBO ICT 17 april 2020 Hogeschool Utrecht

Op vrijdag 17 april organiseren wij weer een stagebedrijvendag voor onze studenten om zich te oriënteren op hun derdejaars stage. Zo faciliteren we onze studenten om kennis te maken met een gevarieerd aanbod van bedrijven en tegelijkertijd kunnen zij zich oriënteren op mogelijke stage- en afstudeerplaatsen.

Lees meer

Digital Days 2020

Info Support trotse hoofdsponsor Digital Days

De Digital Days op 14 en 15 februari in de Basiliek in Veenendaal, hét Tech-event voor scholieren in de Regio Foodvalley om kennis te maken met de uitdagende ICT-mogelijkheden, kent vele trouwe partners uit het bedrijfsleven. Info Support is vanaf de eerste editie als hoofdsponsor betrokken bij de Digital Days. Als specialist in maatwerk software, data & artificial intelligence en IT-trainingen heeft Info Support al veel betekend voor het event.

Lees meer

Defensie in de foodvalley

Defensie in de Food Valley, legerplaats Stroe, wil de contacten met de Regio intensiveren. Om die reden wordt contact gezocht met opleiders om er mee voor te zorgen dat jonge mensen die interesse hebben in de verbindingsdienst aangenomen dan wel opgenomen kunnen worden. Bovendien is men erg benieuwd of materieel, verbindingshulpmiddelen, ook in de Regio aangekocht kunnen worden. ICT Valley is gevraagd om in deze te bemiddelen. Gisteren werden de plannen tijdens een lunch toegelicht aan de Minister van Defensie.

Lees meer

Blockchain voor MKB toepasbaar in de Food Valley?

We mogen het bewijzen!

Blockchain kan niet binnen de muren van één organisatie ontwikkeld worden. Daarom hebben in maart 2017 vertegenwoordigers vanuit de publieke en private sector en de kenniswereld het initiatief genomen tot de oprichting van de Dutch Blockchain Coalitie. Het Topteam ICT van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de urgentie van de DBC erkend en het proces tot oprichting van de nationale coalitie gefaciliteerd.

Lees meer

Werkplaats Voedselverspilling

Graag nodigen we u uit voor de Werkplaats Voedselverspilling op donderdag 23 januari 2020 van 14:30 tot 17:00 uur.
De werkplaats is voor ondernemers uit Regio Foodvalley die in 2020 werk willen maken van minder verspilling in de voedselketen. Zullen we samen de uitdaging aan gaan om de voedselverspilling in onze bedrijven in beeld te brengen en aan te pakken?

Lees meer

SAVE THE DATE: Officiële opening TechnoDiscovery Ede

Maandag 17 februari 
van 14.30 tot 16.30 uur  
Leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery (Gevestigd in het pand van het Technova College), Bovenbuurtweg 7 in Ede 

Lees meer

ICA Bedrijvenmarkt Arnhem

Graag willen we u uitnodigen voor de ICA Bedrijvenmarkt Arnhem(Informatica Communicatie Academie, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). Onze studenten zullen 31 augustus 2020 op stage of afstuderen gaan. Op de ICA Bedrijvenmarkt kunt u in contact komen met onze studenten die op zoek zijn naar een meewerkstage of een afstudeeropdracht. Zo weet u precies wie van hen perfect zou passen binnen uw organisatie.

Lees meer

Opdrachten gezocht: Minor Smart Industry

In februari 2020 start de HAN weer met de Minor Smart Industry. Zo'n 30 studenten hebben laten weten deze minor te willen volgen. Daar zijn we als ICT Valley uiteraard ook blij mee. We bieden deze studenten ook weer graag interessante opdrachten aan. Om een beeld te krijgen van de hoeveelheid opdrachten die beschikbaar (zouden kunnen) zijn in februari 2020 vragen we jullie om aan te geven of je een opdracht hebt.
Zo ja, kun je dan een korte opdracht beschrijving formuleren?

Lees meer

IT Masterclasses van Nijenrode en AG Connect

Praktisch en inspirerend

In 2020 starten AG Connect en Nyenrode met maar liefst zeven masterclasses. Zes programma's die eerder met succes zijn aangeboden en een nieuwe masterclass: veranderen in een digitale wereld, over verandertrajecten en de rol van IT.

Op welk thema wil jij je verder ontwikkelen?
Meld je vandaag nog aan en begin het jaar goed met nieuwe kennis en inspiratie! Hieronder vind je een overzicht van alle masterclasses.

Lees meer

HU start Associate Degree opleiding Software Development in 2020

Ben je dol op technologie en creëer je graag digitale oplossingen? Dan is de opleiding Software Development de opleiding die jij moet gaan volgen! Tijdens de opleiding leer je (mobile) apps en website te ontwikkelen, testen en programmeren. De opleiding start in februari 2020.

Lees meer

Praktijkopdracht voor studenten Bedrijfskunde

Heeft jouw bedrijf een leuke praktijkopdracht voor tweedejaars studenten Bedrijfskunde aan de HAN? De opleiding Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) verzorgt onderwijs in het bedrijfskundig domein in de regio Arnhem en Nijmegen met een sterke focus op processen en organisatieontwikkeling. Het onderwijs richt zich op de praktijk door gebruik te maken van opdrachten uit het werkveld.

Lees meer

Stages en afstuderen, projecten en samenwerken tussen bedrijven en HU.

Innovation projecten met 3de jaars studenten.

Duur van het project: 20 weken, 3 tot 5 dagen per week (minimaal 1 dag per week bij het bedrijf). Start eind jan/begin feb 2020.
Begeleiding bedrijf: tussen 2 a 4 uur in de week: tussen de 40 en 80 uur totaal (de studenten hebben ook nog 2 vakken in het Innovation semester en werken dan minder uren aan het project)

De ‘Opdracht’ is een ‘echt probleem’ voor een projectgroep met ongeveer 5 studenten vanuit verschillende studierichtingen. Via deze link kun je meer informatie vinden over de studierichtingen en projecten tevens aanmelden.

Lees meer

Projecten gezocht rond Digitale transformatie

Technologische ontwikkelingen worden steeds vaker ingezet, en achterblijven kan als organisatie niet meer. De wereld van ICT komt daarmee steeds vaker en breder in aanraking met andere domeinen. Deze cross-over vraagstukken zijn uitermate geschikt voor het project ‘Digitale Transformatie’ van onze tweedejaars studenten.

Studenten aan de slag met uw IT-vraagstuk!
Denkt u erover om chatbots, cloud oplossingen, virtual reality, big data of een andere trend in te zetten? En wilt u deze ontwikkeling inzetten in een bedrijfsproces? Met behulp van een tweetal ICT- studenten kunt u hiermee concreet aan de slag.

Lees meer

stand van zaken van het project Blockstart

De komende maanden gaan het projectteam verder met de ontwikkeling van het blockstart voucher scheme. Er zullen twee typen voucher beschikbaar komen:

Lees meer

Ondernemersapp Bizcuit biedt als eerste fintech betaaloptie voor klanten zonder tussenkomst bank

Veenendaal, 18 november 2019 - Bizcuit Payments benut als eerste bedrijf in Nederland de volledige PSD2-vergunning. Hiermee bieden zij hun klanten een geïntegreerde oplossing voor al hun administratieve en financiële activiteiten. Voorheen was dit niet mogelijk omdat het recht op inzicht in bankrekeningen en uitvoer van betalingen exclusief bij de banken lag, waardoor onder andere fintech-ondernemingen beperkt waren in hun innovatiemogelijkheden. Bizcuit ontving op 14 november 2019 als een van de eerste fintechs zonder link met een grootbank de PSD2-vergunning van De Nederlandse Bank (DNB). De vergunning bestaat uit twee componenten: bankdata inzien en betaaloplossingen bieden. Bizcuit is het eerste bedrijf in Nederland die de volledige scope van de PSD2 vergunning aan MKB-ondernemingen en ZZP’ers aanbiedt.

Lees meer

Genomineerden voor de FoodValley ICT Awards 2019

Op maandag 18 november 2019 vindt de 2e editie van de Foodvalley ICT Awards plaatst. De Foodvalley ICT Awards biedt een podium aan ICT bedrijven uit de Foodvalley Regio die zich weten te onderscheiden op basis van expansie, innovatie, duurzaamheid of bijvoorbeeld maatschappelijke betrokkenheid.

Lees meer

Bizcuit ondernemersapp wint ICT Accountancy Award 2019

Veenendaal, 31 oktober 2019 – De Nederlandse accountancy branche kent een jaarlijks terugkerend congres voor accountants- en administratiekantoren. Op woensdag 30 oktober 2019 vond voor het 18e jaar op rij het ICT Accountancy Jaarcongres plaats met dit jaar als thema "Mobiel werken".
Dit congres is een initiatief van onderzoeksbureau GBNED en NOVAK.

Tijdens het congres komen actuele ICT ontwikkelingen voor accountants- en administratiekantoren aan bod. Daarnaast wordt de jaarlijkse ICT Accountancy Award uitgereikt. De Bizcuit ondernemersapp was een van de vier finalisten en is de overtuigende winnaar geworden met ruim 66% van de publieksstemmen!

Leveranciers van softwaretoepassingen op het gebied van mobiel werken konden tijdens het congres meedingen naar deze award. Betreffende leveranciers kregen kort de tijd om hun oplossing voor mobiel werken live te tonen aan de aanwezige deelnemers die tevens de jury vormden. Bizcuit CEO Hessel Kuik gaf een pitch van de Bizcuit ondernemersapp, en overtuigde hiermee de stemmers.

Lees meer

CHE bezoekt Info Support

Ruim 40 vierdejaars bedrijfskunde studenten met een commercieel en innovatieve specialisatie bezochten vrijdag 20 september Info Support. Het onderwerp was de digitale transitie en wat dat vraagt van toekomstige bedrijfskundigen.

Lees meer

Mpise opent nieuw Learning Center

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het nieuwe Learning Center van Mprise. Dit heeft gezorgd voor een prachtig eindresultaat!

Mprise beschikt nu over zes gloednieuwe trainingslokalen. De lokalen zijn sfeervol ingericht en voorzien van de nieuwste technische snufjes. De eerste trainingen zijn al gegeven. Zowel deelnemers en trainers zijn erg enthousiast.

De feestelijke opening vindt plaats op 19 september a.s. van 16:00 tot 17:30 uur. U bent van harte uitgenodigd.

Lees meer

AIESEC: Bestuur 2019 - 2020

Boven van links naar rechts: Nina Zwart, Local Committee President; Giulia Baltussen, Vice President Outgoing Volunteer; Malou de Jonge, Vice President Marketing. Beneden: Anna Rosa Juurlink, Vice President Incoming Talent en Lizzy van der Vliet, Finance and External Relations 

Lees meer

REGIODEAL FOODVALLEY ZET BOER AAN HET ROER!

19 JULI 2019 De Regiodeal Foodvalley is rond en dat betekent een investering van 70 miljoen euro in de regio. ‘De Regiodeal Foodvalley geeft onze boeren goede handvatten om haalbare en betaalbare technieken te ontwikkelen voor vraagstukken rondom luchtkwaliteit, bodem en circulair werken.

Lees meer

EU-project Blockstart versterkt mkb met blockchain-oplossingen

Het nieuwe Europese project Blockstart helpt mkb-bedrijven hun concurrentieposities te versterken door het gebruik van blockchain-technologie. Blockstart gaat zich richten op bedrijven die actief zijn op het gebied van gezondheid, logistiek en agrofood, die blockchain kunnen gebruiken om de veiligheid en efficiëntie in hun werk te vergroten. Oost NL is een van de partners van het project en richt zich met name op de mogelijkheden voor de agrofood-sector.

Lees meer

Van idee naar BV! Hoe maak je van een idee een succesvol bedrijf?

Met die vraag begonnen vijf startende ondernemers het Accelerate! Programma, onderdeel van het deelproject ICT Campus Startup Valley. Het programma kwam tot een spannend einde, waarbij de ondernemers het vuur aan de schenen werd gelegd door een Dragons’ Den van vier specialisten uit de regio. 

Lees meer

Gezocht: casussen over data management

Binnen het onderwijs van Wageningen University & Research worden vakken gegeven als Data Management en Remote sensing en GIS integratie. Het vak Data Management wordt gegeven aan studenten van de leerstoelgroep Information Technology. Binnen het vak leren studenten namelijk niet alleen data te analyseren, maar vooral om datagebruikt te verbeteren. Ze maken het ontwerp, de bouw en het gebruik van een database efficiënter. 

Lees meer

Gezocht: Bedrijfsprojecten voor tweedejaars ICT-studenten

De ICT-studenten van de HBO ICT-opleiding van CHE zijn bijna aanbeland aan het 2e jaar van de opleiding. In jaar 1 zijn de studenten met en voor bedrijven uit de regio aan de slag gegaan met het schrijven van een bedrijfsverslag, een plan van aanpak met business case voor een procesverbetering.

Het 2e jaar staat in het teken van de modules ‘Software en data engineering’ (SDE) en ‘Digitale transformatie’ (DIT).

Lees meer

Gezocht: ICT-professionals

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) is in september 2018 gestart met twee ICT-opleidingen (de voltijd bachelor opleiding ICT en de deeltijd AD-opleiding ICT Service Management). Wat de CHE onderscheidt van andere opleidingen is dat er veel aandacht is voor de menskant van het vak. De CHE leidt professionals op die vakkundig zijn, mens en techniek weten te verbinden en samen met anderen projecten daadwerkelijk laten slagen. Verder wordt er gewerkt met vernieuwende onderwijsconcepten, waarin praktijk, onderwijs op school én online optimaal samengaan. Studenten gaan aan de slag met actuele vragen vanuit de praktijk.

Lees meer

Samenwerking Hillstar en S for software

Betere beslissingen met Business Intelligence: nu ook beschikbaar voor SnelStart gebruikers!

Veel bedrijven die het boekhoudprogramma SnelStart gebruiken, willen meer inzicht. Het vastleggen van data is goed geregeld, maar het eruit halen van deze data om hier inzicht in te krijgen in power bi is lastig. Daarom zijn SnelStart partner S for Software en Hillstar Business Analytics een samenwerking aangegaan. Hillstar is gespecialiseerd in het transformeren van bedrijfsgegevens in actiegerichte inzichten. S for Software helpt ondernemers met een mix van standaard software, koppelingen en maatwerkoplossingen hun bedrijfsproces te managen.

Lees meer

Nieuwsflits april 2019

HBO-ICT EN AD ICT SERVICE MANAGEMENT

De opleidingen HBO-ICT en de Ad ICT Service Management draaien nu een half jaar en de studenten en wijzelf leren volop! Door continu binnen het team per blok te evalueren, ook met de studenten, monitoren en verbeteren we voortdurend de kwaliteit van het onderwijs. De opmerkingen van studenten en docenten tonen aan dat het curriculum inhoudelijk staat als een huis. Op onderdelen hebben zowel docenten als studenten enkele praktische suggesties aangedragen.

Lees meer

REGIONAAL MKB OP BEZOEK BIJ DE WUR...

Tijdens een mooie en inspirerende bijeenkomst, georganiseerd door VNO-NCW VeluweVallei, de Federatie Ondernemerskringen Valleiregio en de WUR, hebben regionale MKB bedrijven op 4 april uitgebreid kennis kunnen maken met de Wageningen Universiteit en Research.

Lees meer

Training: Modern Cloud Development met Microsoft Azure

Op 28 maart is het mogelijk om in één dag kennis te maken met vier elementen van moderne software ontwikkeling.

Lees meer

Maarteditie Zakenmarkt

Het ICT Markt katern van de ZakenMarkt stond de afgelopen editie o.a. in het teken van Cloud Computing, het 5G onderzoek door CHE-studenten en de Taste of IT Tour.

Lees meer

DE VERLEIDERS: #niksteverbergen

Een voorstelling waarbij u uw smartphone aan moet houden

Stelt u zich een wereld voor waar al het nieuws dat u ziet wordt bepaald door uw salaris, uw adres en wie uw vrienden zijn. Een wereld waarin u nooit in aanraking komt met nieuwe ideeën. En waar u geen geheimen mag hebben. Welkom in 2019. 

Lees meer

FOODVALLEY Innovatiemonitor 2018

De Regio Foodvalley2 is afgelopen jaar gestart met een innovatie- monitor. De monitor is gericht op: (1) inzicht in het innovatief gehalte van de regio en (2) beschrijving van een aantal ‘best practices’ van innovatie. Beide kunnen worden gebruikt als input voor uitwisseling en interacties tussen ondernemers om de innovatie in de Foodvalley te ondersteunen.

Lees meer

Het internet schoon manifest

Internet en IT zijn van groot maatschappelijk belang en hebben een positief effect op de Nederlandse economie. Op het moment dat de IT-markt groeit, wordt echter ook de afhankelijkheid groter. Denk alleen al aan de gevolgen van de continue stroom aan cyberincidenten, waarmee bedrijven het risico lopen compleet platgelegd te worden. Bovendien neemt ook de druk op het milieu toe. Om ervoor te zorgen dat we maximaal blijven profiteren van de voordelen van IT, is het tijd dat we als IT-professionals allemaal ons steentje bijdragen aan een schoon internet. Dit vraagt om concrete acties op het gebied van privacy, security en duurzaamheid.

Lees meer

Roger van Oordt  nieuwe commercieel directeur Lagarde Groep

Roger van Oordt (37) is benoemd tot commercieel directeur van Lagarde Groep. In zijn nieuwe functie maakt hij deel uit van het directieteam van Lagarde Groep en staat hij aan het hoofd van het commerciële team. Per 1 januari 2019 vormt Van Oordt samen met Eddy van Dijk (algemeen directeur), Bert Noteboom (algemeen directeur) en Eric Klomp (operationeel directeur) de directie van Lagarde Groep.

Lees meer

Dansen met drones

‘Flirt with Reality’ is een verbluffende voorstelling waarin dans en technologie samensmelten. Speciaal voor ICT Valley leden en hun introducees hebben we een mooie aanbieding. 

Lees meer

Beschikbaar: Specialisten ADS, Big Data, Security, ICT projectmedewerkers, Informatiemanagers, Verandermanagers, IT-Architecten, Java Programmeurs, Service Managers en Testers

Afgelopen jaar maakte ik kennis met een eerste groep afstudeerders van de IT Management Group en heb toen namens ICT Valley, de werkgelegenheid in  de FoodValley onder de aandacht gebracht. Inmiddels is er een nieuwe lichting ICT-professionals klaar om hun loopbaan in de ICT voort te zetten. In totaal 75 kandidaten willen graag bij een IT werkgever of in een IT baan aan de slag. Laten we ze naar de FoodValley halen!

Lees meer

Video: Waarom de ICT Borrels interessant zijn voor u

Tijdens de laatste ICT Borrel vroegen wij een aantal deelnemers waarom zij de borrels van ICT Valley bezoeken. Zie hun antwoorden in onderstaande video! 

Lees meer

Er is geld genoeg, maar je moet wel weten hoe je het voor elkaar krijgt!

Een man die hier alles van weet is het ICT Valley lid Edwin Adams oprichter van Geldvoorelkaar.nl. Hij startte in 2009 op een zolderkamer met het bijeenbrengen van vraag en aanbod waar het om geld lenen en/of investeren. Nu bijna 10 jaar later kan hij zich rekenen tot de grootste Crowdfunding specialist in Nederland.

Lees meer

Duurzaam leren produceren met Digital Twin innovatiesessie

EDE – Op dinsdag 9 oktober organiseren Ingenieursbureau QING, RCT_Gelderland en Knooppunt Techniek een innovatiesessie voor het regionale MKB over de mogelijkheden van IoT en simulatiesoftware. Deze technieken, ook wel Digital Twin genoemd, maken het mogelijk om (productie)processen te optimaliseren. Het evenement vindt plaats in de Tech Hub in het Technova College en biedt kansen voor zowel regionale ondernemers als het onderwijs, om van elkaar te leren en innovatie te versnellen. 

Lees meer

Regio FoodValley innoveert

Ondernemers en Regio FoodValley starten met de innovatiemonitor

Regio FoodValley is dit jaar gestart met de innovatiemonitor om meer inzicht te krijgen van innovaties die in deze regio plaatsvinden. Samen met ondernemers is dit online platform opgezet. Naast het monitoren van innovaties biedt het ook een platform om ondernemers met elkaar te verbinden.

Lees meer

Onderzoek: Smart Industry 2018

Drie studenten (Sjoerd Brands, Rik Schoeman en Geraldo Timmer) van de minor Smart Industry op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ontwikkelen een Quick Scan rondom Smart Industry. Daarvoor inventariseren zij de huidige situatie (2018) rondom Smart Industry binnen organisaties en hoe die situatie is gerealiseerd.

Lees meer

Beschikbaar: 12 Microsoft Azure specialisten

Cloudopleider.it uit Ede is in samenwerking met ITPH Academy uit Zwolle gestart met het opleiden van 12 kandidaten tot Cloud Certified Technical Azure specialist! Binnenkort voor u beschikbaar!

Lees meer

Scoort jouw bedrijf een ICT Award? | FoodValley ICT Awards

Na een intensieve periode van voorbereiding mogen we enthousiast bevestigen dat onder andere ICT Valley aan de slag is gegaan met de voorbereidingen van de eerste editie van de FoodValley ICT Awards.

Lees meer

DCValley en ADA Computing bespreken komst supercomputer naar FoodValley

Ede/Veenendaal, 10 april 2018 – DCValley en ADA Computing zijn in gesprek om supercomputer ADA naar de FoodValley te halen. ADA zou de eerste supercomputer in de FoodValley worden die publiekelijk toegankelijk is. Bedrijven en instellingen kunnen met deze nieuwe supercomputer hun onderzoek en innovaties enorm versnellen.

Lees meer

Nieuwe partner: de zakenmarkt

ICT Valley heeft er een partner bij: JEZ Media Services mag zich als uitgever van o.a. De ZakenMarkt vanaf nu partner van ICT Valley noemen. De ZakenMarkt is een onafhankelijk informatief zakenmagazine voor ondernemers en bestuurders in de FoodValley regio. Met het ICT-Markt KATERN en het online platform Resellersbusiness.nl streeft de uitgever naar een sterke binding met de ICT-branche.  

Lees meer

Andre Kuipers als gastspreker op event van Info Support voor IT-professionals

De wereld van IT ligt aan je voeten

De wereld van IT gaat hard. Heel hard. Wat vorig jaar cutting edge was, is volgend jaar achterhaald. Stilstand is achteruitgang. Alleen door continu te vernieuwen kun je in deze wereld overleven. De echte Software Professional weet dat. Die blijft leren, kennis delen, en kansen zien. Dat is wat de engineers van de Veenendaalse IT-dienstverlener Info Support dagelijks nastreven en wat zij ook graag willen laten ervaren aan onder meer de IT’ers in de regio.

Lees meer

BIT stapt naar rechter om Wiv van tafel te vegen

Ede, 22 maart 2018 – Gisteren hebben stemgerechtigden hun mening gegeven over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). De voorlopige uitslag laat zien dat de tegenstanders van de inlichtingenwet het referendum erover nipt hebben gewonnen. Zo is 48,9 procent van de Nederlanders tegen deze wet. Datacenter BIT stapt naar de rechter om de ‘sleepwet’ ongeldig te laten verklaren. Dit doet de organisatie samen met de coalitie die onder andere bestaat uit Bits of Freedom, Privacy First, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten.

Lees meer

Samen werven - samen leren

Vrijdag 16 maart j.l. hebben wij een geslaagde bijeenkomst gehad bij Vonk360 met een tiental ondernemers uit de regio. Het doel van de bijeenkomst was te onderzoeken of er draagvlak is voor een regionale aanpak van werven en opleiden. Door de krachten te bundelen zullen we beter tegenwicht kunnen bieden aan grote ICT-ondernemingen in het westen van het land.

Lees meer

Mogelijk ook voor u interessant? ICT Valley lid Dynova meldt ons!

Vanaf 17 april kunnen innovatieve MKB-ers weer subsidie aanvragen binnen de MKB Innovatiestimuleringsregeling Topsectoren (MIT).

Lees meer

Fusix Networks breidt netwerk uit naar het DCValley NL1 datacenter in Ede

Amsterdam/Ede, 8 Maart 2018 – DCValley, een nieuwe Nederlandse speller in de datacenter en colocatie industrie and Fusix Networks hebben overeenstemming bereikt dat Fusix connectiviteits diensten zal gaan leveren vanuit het DCValley NL1 datacenter in Ede. Als DCValley het datacenter in Ede opent zal Fusix direct in staat zijn services als IP Transit en Consultancy te kunnen leveren aan de klanten in het datacenter.

Lees meer

Wat maakt Veenendaal een slimme stad?

Lucht- en geluidsvervuiling is een serieus probleem in iedere stad, maar met behulp van
recente internet technologie is het nu mogelijk hier met elkaar een stap in te maken. Samen
met burgers worden dan subjectieve waarnemingen geobjectiveerd en omgezet in beleid.
Door verschillende kennis disciplines te combineren ontstaat er een nieuw model voor
buurtpreventie 2.0 binnen de gemeente en de eigen burgers worden hier actief bij
betrokken! Denk hierbij aan het tijdig signaleren en verzamelen van zwerfafval, onderhoud
van de wegen, verwijderen van graffiti en beheer van de plantsoenendienst.

Lees meer

Nieuwe partner: Heijink & Meure Advocaten

ICT Valley heeft er een partner bij: Heijink & Meure Advocaten mag zich vanaf nu partner van ICT Valley noemen. Heijink & Meure Advocaten is een advocatenkantoor, gevestigd in Renswoude. Naast de wat ‘gebruikelijkere’ rechtsgebieden waar de meeste advocatenkantoren zich op richten, zoals ondernemingsrecht en arbeidsrecht, specialiseert Heijink & Meure Advocaten zich in ICT Recht. Waarom? Jan-Willem Mouthaan van Heijink & Meure Advocaten legt uit.

Lees meer

Inschrijving voor nieuwe opleiding hbo-ict aan de che is geopend!

De inschrijving voor de bachelor HBO-ICT is geopend!
Vanaf vandaag is het mogelijk voor studiekiezers om zich in te schrijven voor de voltijdopleiding HBO-ICT aan de Christelijke Hogeschool Ede! Het centrale inschrijfsysteem voor het hbo, Studielink, heeft de inschrijving geopend.

Lees meer

Samenwerking: AIM Benelux

Rozis uit De Steeg, al meerdere jaren lid van ICT Valley, bracht ICT Valley recent in contact met een interessant netwerk op gebied van  automatische identificatie en datacollectie. Mogelijk willen meer leden hier zakelijke contacten mee gaan onderhouden.

Lees meer

Nieuwe leden januari 2018

ICT Valley stond de afgelopen maanden niet stil. In de afgelopen periode mochten wij maar liefst 10 nieuwe leden verwelkomen. We stellen ze graag aan u voor.

Lees meer

IT-Experience & Game Event voor jongeren uit Veenendaal en omstreken

VEENENDAAL – De inschrijving is geopend! Leerlingen van het Voortgezet Onderwijs in Veenendaal, Rhenen, Ede en Wageningen worden uitgenodigd voor een unieke IT-Experience en 24-uurs LAN-party tijdens de Info Support Game Battle op vrijdag 23- en zaterdag 24 februari in De Basiliek te Veenendaal.  

Lees meer

Seminar: grip op uw transportkosten

Het nieuwe jaar is begonnen en kostenreductie staat ongetwijfeld hoog op de agenda van veel ondernemers. Transport is een grote kostenpost en een heel ondoorzichtige ook, als u niet oppast. Want hoe groter, internationaler en veelzijdiger uw transport, hoe lastiger het wordt het overzicht te behouden. Hoe krijgt u grip op die materie?

Lees meer

MIT subsidie voor Vertical Farming systeem

Voor twee relaties in de provincie Zuid-Holland heeft Dynova recent een MIT subsidie gerealiseerd. Het project betreft de ontwikkeling van een volledig geautomatiseerd industrieel meerlaags teeltsysteem dat wereldwijd inzetbaar is voor een efficiënt en hoogproductieve voedselproductie. Kenmerken van het systeem zijn dat het niet grondgebonden is, energie-efficiënt is, een gesloten water en nutriënten systeem heeft, emissie arm is, bestrijdingsmiddelen arm en arbovriendelijk. 

Lees meer

Eindejaarsevent voor ondernemers

Na het succes van de eerste twee edities organiseren gemeente Veenendaal, Ondernemend Veenendaal en de Bedrijvenkring Veenendaal dit jaar weer het Eindejaarsevent voor ondernemers. Op woensdag 13 december heeft u de gelegenheid om met uw mede-ondernemers in een sfeervolle ambiance terug te kijken op het afgelopen jaar.

Lees meer

ICT Valley, Info Support en Vital Health Software tekenen letter of intent

Ede/Veenendaal, 27 november  2017 – ICT Valley, Info Support en Vital Health Software hebben afgelopen week hun samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede geformaliseerd met het tekenen van een letter of intent. De CHE start in 2018 de voltijdbachelor HBO-ICT en een deeltijd Associate degree-opleiding ICT Service Management. Deze worden samen met het bedrijfsleven ontwikkeld en uitgevoerd en gaan voorzien in de groeiende behoefte aan ICT-personeel in de regio.

Lees meer

Werk jij veilig online? doe de kennismeting!

Gestolen klantgegevens. Gegijzelde computers. Misbruik van bankgegevens. We horen deze geluiden bijna dagelijks in het nieuws. Het toont aan dat veilig online kunnen werken een basisvaardigheid is geworden die iedereen zou moeten bezitten. Thuis en op het werk.

Lees meer

Korting op Business Event voor leden ICT Valley

Op 20 november vindt de 13e editie van het Business Event Veenendaal plaats in De Basiliek. Per categorie (Jonge onderneming/ondernemer, MKB en detailhandel en Grootzakelijk) zijn er drie kandidaten verkozen. Tijdens het evenement zullen de genomineerde bedrijven/ondernemers een presentatie geven. Het aanwezige publiek kan haar stem uitbrengen op de meest inspirerende onderneming. Voor leden van ICT Valley zijn de toegangskaarten met korting te verkrijgen.

Lees meer

Introductie HSO Analytics: nieuwe Business Intelligence unit

Veenendaal, 30 oktober 2017  Per oktober is HSO Analytics, een nieuwe unit van Microsoft Solution Integrator HSO, gestart. De ontwikkelingen in de Business Intelligence (BI) wereld volgen elkaar snel op en HSO merkt dat de klant zoekende is naar de beste toepassingen om de waarde van zijn data te erkennen. Deze nieuwe unit zorgt ervoor dat klanten hun ambities in de transformatie naar een datagedreven organisatie versneld kunnen bereiken. 

Het HSO Analytics team ondersteunt en adviseert organisaties in de snel veranderende markt. Daarnaast ondersteunt het team bij het omzetten naar actionable data waarmee zij op deze veranderingen kunnen inspelen. HSO Analytics is ervan overtuigd dat bedrijven beter presteren wanneer ze de waarde in data erkennen. Aan de hand van BI, data warehouse en predictive analytics oplossingen worden klanten geholpen om de waarde uit data te halen. Dit is een continu proces is waarbij data de nieuwe gesprekspartner is om betere beslissingen te maken en nieuwe inzichten te verkrijgen. De juiste vertaalslag van data naar informatie is van essentieel belang. Microsoft biedt de juiste technologieën om in de cloud en on-premise de juiste middelen in te zetten om BI-ambities versneld te realiseren. 

Lees meer

aankondiging Diner Pensant

ICTValley en DCValley organiseren op maandag 30 oktober een Diner Pensant in de Wageningsche Berg voor een groep ondernemers, CEO's en influencers uit de regio*. Het verbinden van mensen, bedrijven, kennis en technologie staat bovenaan de agenda. Kenmerkend voor de ICT-bedrijven in de FoodValley is de onderlinge samenwerking. Door verdere verdieping en samenwerking kan de regio een onderscheidende positie creëren in Nederland. 

Lees meer

Project met Internet of Things van start in het ICT LAB

Op maandag 11 september zijn een viertal studenten van de Hogeschool Utrecht, van start gegaan met een project rondom Internet of Things. Met deze nieuwe technologie ontstaan er mogelijkheden om de fysieke wereld (m.b.v. sensoren, regelaars én draadloze netwerken) via het Internet te verbinden met de bestaande digitale ICT wereld. 

Lees meer

DB&P neemt subsidiebureau RTE adviesgroep over

ICT Valley partner DB&P neemt subsidiebureau RTE adviesgroep over. Na de overname van crowdfundingplatform Investormatch in 2016 is nu de beurt aan RTE. Hiermee haalt DB&P extra expertise in huis met als resultaat een uitbreiding van de complete financieringsmix. 

Lees meer

VONK360 als uitvalsbasis voor DCVALLEY

Op de grens van Ede en Veenendaal wordt een modern datacenter ontwikkelt door DCVALLEY. Hiervoor zijn op dit moment de voorbereidingen voor de bouw in volle gang. Het datacenter wordt de grootste en meest duurzame versie in de regio. Deniz Arslan (Commrecieel Manager) en Vincent Wammes (Managing Director) vestigen hun organisatie in VONK360. Dé plek waar ICT-ondernemers, start-ups en studenten elkaar ontmoeten.

Lees meer

Veenendaal als hét landelijke ICT-centrum voor Food, Health en Tech

Veenendaal en omgeving vormt in 2025 landelijk het ICT-centrum voor Food, Health en Tech. Met de ondertekening van een convenant tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid komt die doelstelling steeds dichterbij. Na een positieve eerste fase van het ICT Campusprogramma gaan de partners door naar de volgende fase, waarbij zij gezamenlijk en in cofinanciering de ICT Campus verder uitbouwen. Woensdag 28 juni werd in Vonk360, de ontmoetingsplek voor de ICT Campus activiteiten, deze mijlpaal feestelijk gevierd.

Lees meer

De master spreekt

Het vakgebied Business Process Management maakt grote ontwikkelingen door, maar stieken is er eigenlijk weinig veranderd. Daarom organiseert de Hogeschool Utrecht samen met Bvolve het evenement: 'De master spreekt over de harde realiteit en de toekomst van BPM'.

Lees meer

Industrie 4.0 begint met opleiding en software

Bij Smart Manufacturing draait het om ketensamenwerking en digitalisering van processen. Wanneer maakbedrijven hun processen Smart willen maken, zijn aan de voorkant van het hele proces opleiding en software nodig. Geen goed opgeleid personeel en losse softwaresystemen staan het nieuwe werken volgens Industrie 4.0 in de weg. STODT en Bemet bieden samen de oplossing.

Lees meer

ICT Borrel in Barneveld: Reserveer 15 december 2016 in uw agenda!

Wat: ICT-borrel
Wanneer: Donderdag 15 december
Tijdstip: 17.30u - 20.00u
Waar: Schaffelaartheater, Theaterplein 1, 3772 KX Barneveld

Lees meer

ICT Ondernemer Hillstart Business Intelligence wint ook FD Gazelle Award

Tweemaal feest bij Hillstar deze week. Nadat zij vorige week te horen kregen dat zij ICT Ondernemer van 2016 van Veenendaal zijn, hebben zij nu ook de FD Gazelle Award gewonnen. Ze behoren daarmee tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. ‘Ik ben apetrots op ons team. Wij zijn dagelijks bezig met het verbeteren van actiegerichte inzichten bij onze klanten, in vakjargon noemen we dat Business Intelligence (BI). Als je dan zulke prijzen wint, dan is dat heel leuk om daar met zijn allen even bij stil te staan. Het is voor ons een kroon op het werk dat wij verzetten’, aldus Klaas Mollema, directeur bij Hillstar.

Lees meer

ICT Campus is van start gegaan!

De ICT Campus is van start gegaan! De Campus verbindt het ICT-bedrijfsleven met de kennisinstellingen in de regio FoodValley. Het faciliteert en sponsort hen bij innovatieve ICT-oplossingen. Hiermee wordt versnelling van groei en vernieuwing van het ICT-bedrijfsleven in de regio FoodValley gerealiseerd.

Lees meer

Cloudopleider.it en Burogrijs ontwikkelen samen opleiding tot Certified Cloud Technology Professional

Cloudopleider.it heeft samen met Burogrijs een compacte training op hbo-niveau ontwikkeld die bestaat uit een opleiding tot Certified Cloud Technology Professional, gecombineerd met 21e-eeuwse vaardigheden.
Op dit moment starten er 3 groepen werkloze ICT-ers met de training, georganiseerd i.s.m. Werkgeversservicepunten FoodValley, Midden-Utrecht en Midden-Gelderland. Vanaf november komen zij beschikbaar voor een passende functie.

Lees meer

Alles over het starten van een onderneming [gratis startersdag]

Op dinsdag 1 november 2016 organiseert Startersdagen.com in samenwerking met de gemeenten Veenendaal en Rhenen en Rabobank Vallei en Rijn een gratis Startersdag in het gemeentehuis van Veenendaal. De dag is bedoeld voor oriënterende starters, starters en jonge ondernemers.

Lees meer

Kom naar de FoodValley Ondernemersmanifestatie op 27 oktober

Willen we FoodValley tot een succes maken voor iedereen in de regio, zullen we moeten investeren. Vooral in samenwerking. Kennis wordt toegepast als mensen gaan samenwerken. Ondernemers met ondernemers. Onderwijs en bedrijven. Overheid en markt. We hebben geleerd dat dit niet vanzelf gaat.

Lees meer

Persbericht: Arnoud Leerling start als programmamanager bij ICT Valley

VEENENDAAL, 19 SEPTEMBER 2016 - Het Bestuur van ICT Valley deelt mee dat Arnoud Leerling vanaf vandaag start als programmamanager bij ICT Valley. ICT Valley is een netwerkorganisatie waarin de 100 grotere ICT-bedrijven uit de FoodValley regio met elkaar samenwerken.

Arnoud Leerling is inmiddels, ook voor het bedrijfsleven, een bekend gezicht in de regio. Als netwerker was hij intensief betrokken bij communicatie, marketing en acquisitie voor de FoodValley. Vanaf heden wordt hij voor twee dagen per week door de Regio FoodValley gedetacheerd bij Stichting ICT Valley voor het project ICT Campus.   

Lees meer

Groeikansen in FoodValley door komst van het Amerikaanse 'Blackline'

Participatiemaatschappij Oost Nederland NV (PPM Oost) heeft haar belang in Runbook Company verkocht aan het Amerikaanse Blackline. Runbook Company uit Ede is wereldwijd actief in de ontwikkeling en verkoop van innovatieve softwareplatforms voor financiële specialisten van bedrijven. Blackline is een gerenommeerde aanbieder van soortgelijke platforms uit Amerika. Runbook Company verwacht door de toetreding van Blackline de ontwikkeling te kunnen versnellen en verder te kunnen groeien. Het bedrijf blijft gevestigd in Ede.

Lees meer

Drukbezochte ICT-bijeenkomst bij Rabobank Vallei & Rijn

De eerste ICT-bijeenkomst na de zomer was een groot succes. Maar liefst 90 ICT’ers, directeuren, managers en ZZP’ers uit de regio FoodValley kwamen op donderdag 8 september op het evenement af. Het doel? De bezoekers inspireren over de ontwikkelingen op de ICT-arbeidsmarkt en de gelegenheid bieden om elkaar te ontmoeten tijdens de netwerkborrel na afloop.

De ICT-bijeenkomst werd deze keer georganiseerd door Rabobank Vallei & Rijn en werd gehouden bij de Rabobank in Ede. In dit artikel blikken wij graag met u terug op de succesvolle bijeenkomst.

Lees meer

BlueCielo verbetert customer online experience met Self-Service Center van HSO

Veenendaal, 16 augustus 2016BlueCielo ECM Solutions, een wereldwijde softwareleverancier van Engineering Information Management (EIM) en Asset Lifecycle Information Management (ALIM)-oplossingen, verbetert de klantbeleving door de inzet van een Self-Service Center. HSO ontwikkelde in nauwe samenwerking met BlueCielo het portaal op basis van Microsoft’s CRM Portal.

Lees meer

Smart Industry, hoe ga je om met dynamiek in de werkomgeving? [nieuwe opleiding!]

Informatisering, automatisering, wereldwijde communicatie, klanten in communities, nieuwe technologie, intelligente producten, lean en smart processen: de dynamiek op elk van deze gebieden neemt toe zowel in organisaties als in hun omgeving.

Lees meer

ICT-bijeenkomst op donderdag 8 september

Op donderdag 8 september 2016 vindt de ICT-bijeenkomst plaats. De bijeenkomst komt tot stand door een samenwerking tussen Rabobank Vallei en Rijn, diverse sprekers en ICT-Valley. 

Lees meer

HSO VOOR TIENDE JAAR OP RIJ MICROSOFT DYNAMICS INNER CIRCLE PARTNER

Veenendaal, 28 juli 2016 – Voor het tiende jaar op rij is HSO, leverancier van CRM- en ERP-oplossingen van Microsoft, benoemd tot de prestigieuze Microsoft Dynamics Inner Circle. De Microsoft Dynamics Inner Circle is een groep van de wereldwijd meest strategische en succesvolle partners van Microsoft Dynamics. 

Lees meer

ICT-bedrijven uit Regio FoodValley delen wervingsstrategieën

Bedrijven worstelen met de vraag hoe zij openstaande ICT-vacatures kunnen vervullen. De vraag naar ICT’ers stijgt enorm, maar sluit niet aan bij het geringe aanbod van ICT’ers. Het is één van de grootste uitdagingen voor ICT-bedrijven: hoe trekken zij het juiste ICT-personeel aan?

Op dinsdagmiddag 24 mei kwamen ruim 50 ICT-professionals uit de regio FoodValley bij elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen rondom het werven van ICT-personeel. De bijeenkomst vond plaats bij Detron ICT Groep in Veenendaal.

Lees meer

ICT Valley krijgt steeds meer erkenning en invloed

Al langere tijd zet Veenendaal zich in om de ICT-stad van Food Valley te worden. Dit omdat Veenendaal honderden personen en bedrijven telt die hun geld verdienen op het terrein van Informatie en Communicatie Technologie.
Het is de nadrukkelijke doelstelling om te komen tot een fysieke Campus waar de professionals elkaar direct kunnen ontmoeten. Daartoe is een strategische ICT-visie ontwikkeld met een viertal aandachtspunten:

  • Scholing en Werkgelegenheid,
  • New business Development (innovatie),
  • Imago en Public Relations,
  • Ondersteuning van starters.

Begin maart 2016 heeft het college van Veenendaal €300.000 beschikbaar gesteld om een geïntegreerde aanpak te financieren, die moet leiden tot de oprichting van een ICT Campus.

Lees meer

Subsidie om het tekort aan ICT in Nederland op te vangen

Duidelijk is dat er een tekort is aan ICT’ers in Nederland. In het ICT-sectorrapport van ABN Amro is dit ook terug te zien: de laatste acht jaar is het aantal ICT-bedrijven bijna verdubbeld naar bijna 52.000 bedrijven, en komen er sinds 2011 elk kwartaal 11.000 nieuwe ICT-vacatures bij.

Lees meer

Sponsors gezocht: LAN-party 20 & 21 Januari voor nieuwe generatie ICT'ers

Voor de tweede keer dit jaar wordt er een LAN-party georganiseerd voor middelbare scholieren uit Veenendaal. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 januari 2017 komen er +/- 400 scholieren bij elkaar om 24 uur met elkaar te gamen in de Basiliek in Veenendaal. Voor u als ICT-bedrijf is dit evenement een uitgelezen kans om uw bedrijf onder de aandacht te brengen bij een nieuwe generatie potentiële ICT'ers. 

Lees meer

Verslag: ICT-borrel "Dromen in de cloud" 28 april

EDE, MAANDAG 2 MEI - Op donderdag 28 april vond de ICT-borrel van ICT Valley plaats bij Cloudopleider.it in Ede. Naast de mooie opkomst en de inspirerende omgeving op de zolder van een voormalig kazernegebouw werd deze borrel vooral gekenmerkt door veel interactie. Geweldig!

Voor de pauze kregen burgemeester Wouter Kolff van ICT-stad Veenendaal en Thijs Zonneveld (voormalig Nederlands beroepswielrenner) het woord. Wouter Kolff benadrukte de rol van Veenendaal als ICT stad in de regio Food Valley en de mooie kansen die dat met zich meebrengt.

Lees meer

Vacature: Accountmanager bij ICT Valley

Veel ICT-bedrijven worstelen ermee: het is lastig om de juiste mensen voor openstaande vacatures te vinden. ICT Campus is een nieuw initiatief van ICT Valley (netwerkorganisatie voor ICT-bedrijven in de regio FoodValley) en Gemeente Veenendaal, waarbij gefocust wordt op de nieuwe pijler scholing & werkgelegenheid. Het doel van dit initatief is het bij elkaar brengen van ICT-bedrijven en onderwijsinstellingen c.q. opleiders, waar jij als accountmanager een belangrijke rol in speelt.

Lees meer

Martens kunststoffen verhoogt efficiëntie met 15 procent met Dynamics AX

Veenendaal, 13 april 2016Martens kunststoffen, producent en leverancier van kunststof leidingsystemen voor de professionele markt en de retailmarkt, heeft door de optimalisatie van haar logistieke processen de efficiëntie met 15 procent verhoogd en de hoeveelheid mispickings met 75 procent verlaagd. De logistiek in het magazijn van Martens kunststoffen was hectisch en processen verliepen stroef. Er werden regelmatig verkeerde artikelen gepickt en grijpvoorraden werden niet altijd goed aangevuld doordat veel zaken vanaf papier gedaan werden. Samen met HSO, leverancier van CRM- en ERP-oplossingen van Microsoft, heeft Martens kunststoffen de processen in het magazijn beschreven en gekeken welke processen verbeterd of geautomatiseerd konden worden. Dankzij de inrichting van Dynamics AX door HSO en het voicepickingsysteem van Dalosy beschikt Martens kunststoffen nu over realtime inzicht in haar voorraad.

Lees meer

Techniekpact on tour zorgt voor opschudding in regio utrecht

Techniekpact On Tour heeft op donderdag 10 maart voor opschudding gezorgd in de regio Utrecht. Doekle Terpstra, landelijk aanjager van Techniekpact 2020, noemde het een ‘unieke bijeenkomst’. Tijdens het drukbezochte evenement bij ROC Midden-Nederland in Nieuwegein werd de sfeer vooral gekenmerkt door de woorden ‘energiek’ en ‘inspirerend’, aldus vele deelnemers. Dit uitte zich onder meer in de hoeveelheid matches die ter plekke werden gemaakt tussen de sprekers en de aanwezigen.

Lees meer

HSO ondersteunt technische dienstverleners met Field Service Management-oplossing

HSO, leverancier van CRM- en ERP-oplossingen van Microsoft, presenteert technische dienstverleners FieldOne: een complete Field Service Management oplossing voor Microsoft Dynamics CRM, al dan niet in combinatie met een ERP-systeem als Dynamics AX.

Lees meer

Draag bij aan het nieuwe, digitale World Food Centre

Er komt een World Food Centre digitaal en ICT Valley daagt alle ICT-bedrijven uit de Food Valley uit om bij te dragen aan de realisatie hiervan. Het initiatief is een uitgelezen kans om relaties te versterken en mooie samenwerkingen op te zetten.

Lees meer

Draag bij aan het nieuwe, digitale World Food Centre

Er komt een World Food Centre digitaal en ICT Valley daagt alle ICT-bedrijven uit de Food Valley uit om bij te dragen aan de realisatie hiervan. Het initiatief is een uitgelezen kans om relaties te versterken en mooie samenwerkingen op te zetten.

Lees meer

Netwerkborrel ICT Valley in het nieuwe BIT-MeetMe

De eerstvolgende netwerkborrel van ICT Valley nadert alweer. Op donderdag 18 februari zijn we te gast in het nieuwe bezoekerscentrum BIT-MeetMe in Ede. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u bijpraten met oude bekenden en nieuwe mensen ontmoeten.

BIT is gespecialiseerd in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing voor zakelijke gebruikers van het internet.

Lees meer

HSO ondersteunt technische dienstverleners met Field Service Management-oplossing

HSO, leverancier van CRM- en ERP-oplossingen van Microsoft, presenteert technische dienstverleners FieldOne: een complete Field Service Management oplossing voor Microsoft Dynamics CRM, al dan niet in combinatie met een ERP-systeem als Dynamics AX.

De wereld van de technische dienstverlener is sterk aan het veranderen. Technologische innovaties, onder druk staande marges en veranderde klantvragen maken dat technische dienstverleners zoeken naar meer flexibiliteit.

Door het aanbieden van deze nieuwe software is HSO nu nog beter in staat om aan de vraag van technische dienstverleners te voldoen. De oplossing biedt mogelijkheden om beter in spelen op veranderende klantbehoeftes en businessmodellen, doordat de dienstverlening efficiënter en flexibeler gemaakt wordt. In een webinar voor service managers, IT-managers, CIO’s en COO’s op donderdag 28 januari gaat HSO uitgebreid in op de mogelijkheden van de nieuwe Microsoft Dynamics Field Service oplossing.

Eerder voldeed het voor de klanten van installateurs en service- en onderhoudsbedrijven om op basis van uurtje-factuurtje te werken bij een storing, maar tegenwoordig vraagt de klant om ontzorging, totaaloplossingen, predictief onderhoud en prestatiecontracten. Het maken van deze omslag vergt een hoge mate van flexibiliteit. Niet alleen in de uitvoering, maar in alle disciplines; van inkoop en calculatie tot planning, contracten en verkoop. De IT-voorzieningen waar technische dienstverleners mee werken, zijn in veel gevallen niet toereikend om hieraan te voldoen. Het komt vaak voor dat voor ieder bedrijfsproces een aparte IT-oplossing bestaat. Hierdoor ontbreekt het integrale inzicht waarmee de dienstverlening efficiënter en flexibeler gemaakt kan worden.

Om technische dienstverleners te helpen bij het inspelen op deze ontwikkelingen in de markt, biedt HSO nu FieldOne, de Field Service Management oplossing voor Microsoft Dynamics CRM. Het platform bevat alle tools voor de moderne technische dienstverlener, onder andere voor planning, tijdschrijven, SLA’s, werkbonnen, voorraad, KPI’s en rapportages, selfserviceportalen voor klant en onderaannemer, routeoptimalisatie, procesautomatisering en predictief onderhoud.

Webinar en informatie
Op donderdag 28 januari 2016 van 15:30 - 16:30 uur organiseert HSO een webinar  over Field Service Management waarin ingegaan wordt op de mogelijkheden van het platform.

Daarnaast heeft HSO een whitepaper ontwikkeld waarin de veranderingen in de technische dienstverlening uitgebreid worden toegelicht: De veranderende klant in de technische dienstverlening. Quick wins om te overleven door je aan te passen.

Lees meer

ICT-stad Veenendaal in de race voor Netwerk Citymarketing Award 2016

Veenendaal is één van de vijf kanshebbers op de Netwerk Citymarketing Award 2016. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten en campagnes die een opvallende bijdrage leverden aan het vakgebied van citymarketing. De inbound marketingcampagne ‘Veenendaal ICT-stad’ is de eerste van zijn soort voor citymarketing, waarmee Veenendaal bewijst dat deze inbound aanpak door durf, drive en dynamiek ook effectief is voor acquisitie en marketing van steden.

Lees meer

ICT-borrel 21 januari op de Christelijke Hogeschool Ede

ICT Valley nodigt u uit voor de eerste ICT-borrel van 2016! Dit keer zal de Christelijke Hogeschool Ede de ontvangstlocatie zijn. De academie Mens & Organisatie kijkt ernaar uit om u te verwelkomen. Zij vertellen graag over hun profiel van Innovatieve Bedrijfskunde en tonen de onderzoeksresultaten van het onderzoek naar Vraag en Aanbod op de ICT-arbeidsmarkt.

Lees meer

Website om ICT-bedrijven naar Veenendaal te halen


Afgelopen week heeft Promotie Veenendaal een speciale website voor ICT-bedrijven gelanceerd: www.ictstadveenendaal.nl. Hiermee hoopt de citymarketingorganisatie ondernemers van buiten de regio te werven, maar ook bedrijven in Veenendaal te houden. De stad profileert zich als ICT-centrum van de Regio FoodValley en dit is een van de initiatieven om daar concreet invulling aan te geven.

Lees meer

ONDERZOEK: Afstemming vraag en aanbod van ICT’ers

ICT-vakopleidingen en bedrijven in de FoodValley Regio slaan de handen ineen. Hoeveel IT professionals zijn er de komende tijd nodig? De Stichting ICT Valley en de Federatie Ondernemerskringen Valleiregio (FOV) starten een grootschalig onderzoek. Bedrijven in de regio wordt gevraagd een eenvoudige enquête in te vullen. Het onderzoek is gericht op ICT-aanbieders (8+ medewerkers) én om ICT-afnemers (100+ medewerkers) en wordt uitgevoerd door een onderzoeksteam van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE).

Lees meer

Wie is de meest innovatieve ondernemer in de Valleiregio?

Op 24 september 2015 wordt voor de derde keer op rij de Innovatieprijs Valleiregio uitgereikt. Omdat men innovaties in de Vallei willen stimuleren, heeft stichting Regionaal Centrum voor Technologie de Vallei (RCT) de ‘Innovatieprijs Valleiregio’ in het leven geroepen. Een prijs voor de ondernemer in de regio met de meest briljante product- of procesinnovatie.

Lees meer

[Persbericht]: €100.000 geïnvesteerd in Ekipa.co, Nederlandse challenger van gevestigde IT-orde

Amsterdam, 13 juli 2015 – Startup Ekipa.co, een online platform voor software teams, heeft 100.000 euro aan investeringen binnengehaald. Private investeerders zagen dat met de groei van cloud-oplossingen voor ondernemingen, ook software development teams ‘uit de cloud’ beschikbaar moeten zijn. Ekipa gaat de strijd aan met IT-reuzen als Accenture, IBM en Cap Gemini die al decennialang de markt domineren. De oprichters zijn inmiddels op zoek naar een volgende ronde investeringen om de internationale groei verder te versnellen. 

Lees meer

Visionplanner neemt concullega Infine Software over

Het Veenendaalse softwarebedrijf Visionplanner heeft maandag branchegenoot Infine Software uit Zeewolde overgenomen. Beide bedrijven richten zich met hun softwareoplossingen sterk op de accountancybranche. Infine biedt al 10 jaar softwareoplossingen voor jaarrekening en kantoorautomatisering. Visionplanner richt zich op het segment van middelgrote en grotere kantoren.

Lees meer

Kwaliteit van processen eenvoudig verbeteren

In de maakindustrie is SPC een belangrijke methodiek om de kwaliteit van het productieproces te beoordelen. SPC staat voor statistische procescontrole en geeft inzicht in welke mate het proces onder controle is. De eerste en belangrijkste stap bij SPC is het vastleggen van wat er gemeten moet worden en het registreren van de meetresultaten. Deze stap is eenvoudig uitvoerbaar in APM+ van softwareproducent Bemet International. Eenmaal vastgelegde meetgegevens in dit systeem blijven digitaal traceerbaar. APM+ maakt kwaliteitsbeheersing eenvoudig.

Lees meer

Artikel in de Gelderlander over ICT Valley en Foodvalley

Als bestuur van ICT Valley zijn we blij met aandacht voor ICT Valley in de pers, afgelopen week in de Gelderlander. Hieronder het artikel, wat ook in de Gelderlander terug te vinden is. 

Lees meer

Foodvalley in een filmpje uitgelegd

FoodValley kan vooral succesvol zijn door de goede inzet van ICT. Bekijk onderstaand informatief filmpje over Foodvalley:

Lees meer

Cloud computing vereist nieuwe functies, rollen en vaardigheden binnen bedrijven!

Veel bedrijven maken gebruik van op Cloud-gebaseerde oplossingen. Al snel realiseren ze zich dat het toewijzen van de  projecten en taken aan een reeds aanwezig IT team niet de noodzakelijke vereiste efficiëntie en resultaten brengt.

Lees meer

Uitnodiging: Tegenlicht Meetup 'Digital Food'

Een verkenning naar het eten van morgen. Tegenlicht reflecteert in de aflevering digitaal voedsel op de huidige (onhoudbare) voedselproductie waarbij een hamburger een liter aardolie kost. Met schaarsere en dus duurdere olie wordt de vraag hoe we in 2050 negen miljard mensen gaan voeden actueler. En dan willen we niet alleen genoeg voedsel, het moet ook gezond en lekker zijn en duurzaam geproduceerd. Helpt de aanpak van een nieuwe generatie voedselstart-ups om ons in de toekomst voldoende en goed eten te garanderen?

Lees meer

ICTWaarborg, de toegevoegde waarde voor uw bedrijf!

Ondernemers die aangesloten zijn bij ICTWaarborg weten zich gesteund door een professionele belangenbehartiger. Aangesloten bedrijven kunnen bij ICTWaarborg terecht voor specifieke informatie, een deskundig advies, producten en diensten die de bedrijfsvoering ondersteunen.

Lees meer

Foutloos en snel van 2D-afbeelding naar 3D-munt

Succesvolle combinatie ArtCAM CAD/CAM en lasergraveermachine

Creatieve vormen aanbrengen in 3D-preegstempels binnen ArtCAMvan Bemet International en tot 1/1000 millimeter nauwkeurig graveren op de GF AgieCharmilleslasergraveermachine, resulteert bij Repro Hermans in foutloos en snel 3D-reliëfs modelleren en produceren uit een 2D-afbeelding. Dankzij deze succesvolle combinatie slaat de stempelproducent uit Hoogvliet een nieuwe weg in:het ontwerpen en lasergraveren van 3D-mallenvoor het slaan van munten.

Lees meer

Verslag van Ondernemersmanifestatie BOKS, 12 maart in het Plantion

Op 12 maart 2015 werd in Plantion een bijeenkomst georganiseerd door de Federatie Ondernemerskringen Valleiregio met ca. 350 ondernemers uit Wageningen, Veenendaal, Ede, Barneveld, Nijkerk, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg en Rhenen.
Onderwerpen die aan de orde kwamen zijn:

Lees meer

Hoe wordt ERP software gewaardeerd?

IT Selector heeft een enquête uitgezet met als doel antwoord te krijgen op de vraag welke ERP software het best wordt gewaardeerd. In deze “Waardering ERP software” enquête worden diverse vragen gesteld over de selectie en keuze van ERP software en wat van belang is bij deze keuze. De resultaten zijn geanalyseerd, met als resultaat deze whitepaper. Hierin worden zowel verrassende resultaten beschreven als open deuren bevestigd.

In de whitepaper wordt onder andere ingegaan op de volgende zaken:

- Wat is het meest belangrijk bij de selectie van ERP software?

- Hoe reëel zijn vooraf gestelde budgettering en doorlooptijd?

- Wat is het belang van (requirements- en proces) inventarisatie?

Lees meer

Bridge lanceert internationale marktplaats voor software teams

Een online platform waar organisaties snel en gemakkelijk internationale software teams kunnen vinden voor hun specialistische software vraagstuk. In Amerika is het inmiddels een begrip. In Europa kende men deze werkspotomgeving van ICT-specialisten nog niet, tot nu. Bridge Global IT Staffing lanceerde aan het begin van dit jaar Ekipa. Een marktplaats voor software teams die maatwerk software vraagstukken en aanbod samenbrengt. Van het bouwen van een app, responsive ecommerce website tot niche technologie als bijvoorbeeld Ruby on Rails. In een tijdsbestek van twee maanden hebben 100 software teams uit Nederland, India en diverse Oost Europese landen zich bij Ekipa aangesloten.

Lees meer

Canada: verken de business kansen voor Nederlandse ICT bedrijven

30 maart t/m 3 april: verken uw business kansen in Canada (gewoon bij u op kantoor)
Van 30 maart t/m 3 april aanstaande bezoekt een delegatie vanuit de Greater Toronto Area ons land. Middelgrote ICT bedrijven met ambitie om hun business in Canada uit te breiden zijn van harte welkom om kennis te maken. Dat kan door een ontmoeting bij u op kantoor.

Lees meer

“Economische groei van Veenendaal zit vooral in de ICT”

Op Het vizier verscheen een interview in de serie ‘Het vizier op….’. Hierin komen verschillende deskundigen aan het woord over (duurzaam) bouwen en ondernemen op Businesspark Het Vizier in Veenendaal.

Lees meer

Succesvol afgerond evenement: ICT en Recht 2015. Bekijk hier de presentaties!

Vraagt u zich als ICT ondernemer ook wel eens af hoe het zit met uw algemene voorwaarden, en die van uw klanten en leveranciers? Nexa Velo Advocaten vertelde, in samenwerking met Nederland ICT, op woensdag 11 februari 2015 hoe u juridische zaken als deze. aanpakt. Hun ICT-recht specialisten Tara Bachoe (Nederland ICT), Martijn Noordermeer en Marjolijn Hoevenaars (beide van Nexa Velo Advocaten) hielden voor de deelnemers van ICT Valley een workshop in het Gemeentehuis te Veenendaal. Bekijk hier de presentaties en een impressie van de dag.

Lees meer

Ondernemersmanifestatie in de Gelderse Vallei. Doe mee, ICT!

Als ondernemer heeft u er vast al vaker van gehoord: de FoodValley regio. Is dat een belangrijk thema? Wat is het eigenlijk, wat kan ik daarmee in mijn business? Tijd om als ondernemers een stevig debat te hebben met één hoofddoel: economische groei voor ons allemaal. Hoe boksen we omzet ons gebied in?

Lees meer

Bemet International viert 25-jarig jubileum

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Bemet International uit Veenendaal werd opgericht. Met zijn totaalpakket van CAD/CAM, ERP en APM oplossingen is Bemet in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot marktleider op het gebied van totaalautomatisering voor de maakindustrie.

Lees meer

ICT-bedrijven laten kansen inbound marketing liggen

Uit een onderzoek van One4Marketing en ICT Valley blijkt dat ICT-bedrijven veelvuldig kansen voor inbound marketing laten schieten. Evenals vorig jaar werd onderzocht wat de positie is van inbound marketing. Er blijkt slechts een kleine positieve verschuiving te zijn ten aanzien van deze relatief nieuwe marketingfilosofie. Gelukkig zijn er wel meer ondernemingen die proberen hun online marketing op een goede manier in te zetten. Maar er blijft nog een enorm onbenut potentieel. 

Lees meer

Veenendaal verleidt startende ondernemers met filmpje

Promotie Veenendaal heeft een ondeugend, grappig filmpje gemaakt om jonge ICT-ondernemers te verleiden zich in Veenendaal te vestigen. De video is te zien op www.simondestarter.nl. Op deze website staat ook een test om te ontdekken of de bezoeker zelf een Simon de Starter is.

Lees meer

Mprise koopt kwekerij-expert Indigo Solutions

Onderstaand bericht kregen wij van onze partner Mprise. Met deze overname versterkt Mprise zijn positie als softwareleverancier voor de tuinbouw. Wij feliciteren Mprise met deze stap!

Lees meer

Inzicht in bedrijfsprestaties met online managementtool

Het volgende persbericht ontvingen wij van Bemet International:

Lees meer

Mprise neemt sierteeltactiviteiten van Prodware over

Op 1 juli 2014 heeft Mprise B.V. de sierteeltactiviteiten van Prodware Nederland B.V. overgenomen. Door deze overname versterkt Mprise haar positie op de markt van de sierteeltsoftware wederom door nog meer specialistische kennis en branchesoftware in huis te halen.
Het Prodware team dat de afgelopen jaren aan sierteeltactiviteiten heeft gewerkt bij zowel kwekerijen als handelsbedrijven zal grotendeels worden overgenomen en worden ingebed bij de bestaande Mprise organisatie. Mprise versterkt daarmee haar huidige positie in de tuinbouwsector. Door de jarenlange ervaring van beide organisaties te bundelen, zullen de bestaande en nieuwe klanten uit de sierteeltmarkt van Mprise nog beter dan voorheen kunnen worden bediend. Door de solide basis kan het team succesvol blijven inspelen op de ontwikkelingen in de sierteeltsector.

Arno Hogervorst, Productmanager Prodware Nederland B.V.:
“Door de overname ontstaat de mogelijkheid om resultaten voor onze klanten sneller en slagvaardiger te kunnen realiseren binnen een gerenommeerd bedrijf. Dit is een vereiste om succesvol te kunnen opereren in de snel veranderende sierteeltmarkt.”

Andre Sliedrecht, Managing Director Prodware Nederland B.V.:
“Door de verkoop van deze kleine, maar succesvolle afdeling binnen Prodware, kunnen wij verdere focus aanbrengen op onze overige proposities. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze voormalige Horti klanten adequaat en effectief door Mprise zullen worden bediend.”

Joop de Jong, Algemeen directeur Mprise B.V.:
“Deze overname bevestigt de duurzame aanwezigheid van Mprise in de markt voor sierteeltsoftware en past in de strategie van ontzorgen die Mprise voor ogen heeft. De klantgerichte aanpak van Mprise en de ervaring van de werknemers van Prodware bieden onze bestaande en nieuwe klanten een solide basis en hoge mate van professionaliteit, zoals bij onze organisatie past.”

Lees meer

Onderzoek: bereikbaarheid en kennisinstellingen belangrijk voor ICT sector FoodValley

Veenendaal wil zich in de regio profileren als ICT centrum. Uit onderzoek van Margot Schreuders van de Radboud universiteit in opdracht van de stichting ICT Valley en Promotie Veenendaal blijkt, dat kleinere ICT bedrijven vooral duurzaamheid, de strategische ligging van Veenendaal en de ondersteuning van de ICT sector belangrijk vinden. Grotere ICT bedrijven hechten meer aan hun bereikbaarheid en aan de aanwezigheid van kennisinstellingen in de Regio FoodValley.
Daarnaast vinden zij net als de kleinere bedrijven de positie van Veenendaal op ‘randje Randstad’ een belangrijke vestigingsfactor. Met deze informatie kan Veenendaal nog beter inspelen op de behoeften van de ICT sector.
 

Lees meer

‘Wonen zonder Zorg(en)’ in Veenendaal

De zorg in Nederland is in beweging. Dat creëert niet alleen uitdagingen, maar ook kansen voor bijvoorbeeld gemeenten, woningcorporaties en zorgaanbieders. Daarom organiseerden Economic Board Utrecht en de Kamer van Koophandel in samenwerking met de Gemeente Veenendaal een nieuwe bijeenkomst onder de paraplu van ‘Wonen zonder Zorg(en)’. De grote opkomst en perspectieven stemmen hoopvol!

Lees meer

Open dag met gratis open trainingen bij Computer Training Centrum

26 maart opent CTC | Computer Training Centrum, gevestigd aan de Wiltonstraat 2a in Veenendaal officieel haar deuren in de vorm van een open dag.

Lees meer

Speciaal voor ICT-ers: Workshop Solliciteren met Succes:

Na jaren van afslanking blijkt dat bedrijven en organisaties zich opmaken voor groei in 2014. In 2012 was er een marginale groei van 5 % in het aantal ICT vacatures. In 2013 groeide de markt de eerste 6 maanden met 16%. Gevolgd door een groei van maar liefst 20% in het tweede halve jaar. Wij denken dat deze groei zich voortzet. Voor mensen werkzaam in de ICT loont het daarom de moeite om het eigen ontwikkelpad te meten aan de mogelijkheden die de markt biedt en gaat bieden.


Lees meer

Hannes de Paauw manager Netwerkbeheer bij CTS IT

Zoals er voortdurend ontwikkelingen zijn binnen ons vakgebied, zo is ook de organisatie bij CTS IT continue in beweging. Centraal daarbij staat voor ons
hoe wij onze klanten nog beter kunnen bedienen in de steeds veranderende omgeving. Om
onze kernwaarden - ondernemend, betrokken, veilig en
betrouwbaar – te kunnen blijven waarborgen is ons team per 1 maart versterkt met de komst van
Hannes de Paauw als manager Netwerkbeheer. 
 

Lees meer

Krijg meer inzicht in de arbeidsmarkt binnen de Food Valley

Ben jij een ervaren ICT-er en wil jij kijken of jij interessante kansen krijgt op een groeiende arbeidsmarkt binnen de Food Valley?
Schrijf je dan in voor de workshop “ Solliciteren met Succes. Speciaal voor ICT-ers.”

Op 15 mei kun je inzicht krijgen in de arbeidsmarkt binnen de Food Valley.
Aanbevelingen t.a.v. solliciteren. En een persoonlijk antwoord op jouw vragen.

Lees meer

B-Able University presenteert inspirerende gastcolleges vanaf februari

In het kader van B-Able University zullen er vanaf februari 2014 gastcolleges / masterclasses voor medewerkers en partners georganiseerd worden.
Lees hier het persbericht 

Lees meer

Stichting ICT Valley zoekt nieuw bestuurslid

Centraal bij ICT Valley staat de samenwerking in de ICT sector in de Food Valley regio. Dit geldt voor ICT bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden.  Natuurlijk willen wij  in de toekomst  de ICT professionals, die nu in de regio werkzaam zijn, bereiken en bedienen.

Lees meer

Wethouder Verloop: ‘ICT is hét vliegwiel voor economische ontwikkeling’

Wie de economische geschiedenis van Veenendaal een beetje kent weet dat deze doordrenkt is met ambities. Met grote ijver en voortvarendheid wordt al eeuwen de ontwikkeling, vernieuwing en verduurzaming van het economisch beleid ter hand genomen.

Lees meer

ICT is de ‘motor’ van Veenendaal

Het einde van het jaar werd mooi afgesloten voor de ICT'ers in Veenendaal, dankzij een mooi artikel in de Veenendaalse Krant van 31-12-2013.

Lees meer

De toekomst van ERP

Totaalautomatiseerder Bemet International komt dit jaar met een zeer verrassende ERP-software-update: Plan-de-CAMpagne V5. Met deze update laat het bedrijf zien dat zij wederom in staat is om verbeteringen in het ERP-softwarepakket aan te brengen zodat het pakket nog gebruiksvriendelijker wordt. Ook toont Bemet hiermee aan dat zij marktpionier met toekomstvisie is op het gebied van ERP-systemen in de maakindustrie.

Lees meer

ICT Valley ‘Founding Father’ Joop de Jong gepromoveerd!

Op 25 november j.l. is Veenendaler Joop de Jong gepromoveerd aan de Technische Universiteit te Delft op een belangrijk ICT thema te weten professionalisering van het ICT vakgebied.

Lees meer

NGN en NGI fuseren

Met algemene stemmen zijn de ledenvergaderingen van de beroepsverenigingen Ngi en NGN op 21 november 2013 akkoord gegaan met een fusie per 1 januari 2014 tot Ngi-NGN. 

Lees meer

Bemet International lanceert nieuwste ERP-software versie Plan-de-CAMpagne V5 tijdens gebruikersdag

Op dinsdag 12 november jl. organiseerde Bemet International wederom de jaarlijkse Plan-de-CAMpagne gebruikersdag. Dit jaar stond de lancering van de allernieuwste versie van Plan-de-CAMpagne, versie V5, centraal. Veel bezoekers waren hier erg nieuwsgierig naar, wat resulteerde in het recordaantal aanmeldingen van maar liefst 260.

Lees meer

Zichtbare resultaten van samenwerking Aatop ICT & ICT Valley

In de eerste week van september 2013 is Aatop ICT partner geworden van ICT Valley Veenendaal. Het eerste resultaat hiervan was de centrale vacaturebank voor ICT vacatures in regio FoodValley. Sinds begin oktober is de vacaturebank te vinden op de site van ICT Valley. http://portaal.ictvalley.nl/vacatures

Lees meer

Delcam gebruikersdag laat de werking van Vortex en Machine DNA in de praktijk zien

Op donderdag 26 september jl. organiseerde Bemet International weer de jaarlijkse Delcam gebruikersdag. De 11e editie van deze gebruikersdag vond dit keer plaats bij SECO / Jabro Tools in Lottum. Een unieke locatie waar de organisatie de mogelijk had om de werking van Vortex en Machine DNA in de praktijk te laten zien.

Lees meer

ICT Valley lid Burst Video bestaat 25 jaar!

Op 1 oktober 1988 startte Gerrit Bulten op 29 jarige leeftijd in Gaanderen zijn eigen onderneming: Burst Video. Vanaf dag 1 richt Burst Video zich op de broadcast markt, destijds onder andere met Magni boards voor de Amiga computer en titelwerk voor programma’s als de Heilige Koe en Ron’s Honeymoon Quiz.

Lees meer

NIEUW: INNOVATIEPRIJS VALLEIREGIO

Innovatie is essentieel voor het behouden en versterken van de concurrentiepositie. Om het belang van innovaties op zowel technisch als organisatorisch gebied te
onderstrepen, heeft RCT de Vallei de Innovatieprijs Valleiregio in het leven geroepen. Ieder bedrijf kan zich aanmelden voor een podiumplaats op 28 november 2013.

Lees meer

Workshop Smart Farming 27 mei 2013 - Kansen voor ICT Valley

Titel workshop:
“Actuele kennis uit de ICT projecten in de topsector Agro&Food”

 

Lees meer

Unit4 Accountancy betrekt pand Veenendaal

Unit4-kantoor in De Musketier in Veenendaal

Lees meer

PERSBERICHT: Employer Branding Event op 6 Mei in Veenendaal

Veenendaal, 18 april 2013

Lees meer

'Veenendaal een voorbeeld voor andere regio's op ICT vlak'

Nederland ICT verzocht Bas Linders, ex hoofdredacteur van Automatisering Gids, om ICT Valley te interviewen over het stimuleren van regionale ICT bedrijven in Veenendaal. Hieronder volgt een kort verslag van dit interview.

Lees meer

Een goede keus – gastblog

Gastblog door Christian Spaans.

Lees meer

Totaalautomatisering van Bemet op Interieurbouw en Hout & Kunststof Vakbeurs

Persbericht

Veenendaal, 7 maart 2013

Lees meer

Infor koopt Certpoint Systems - Computable

De beursgenoteerde Amerikaanse leverancier van bedrijfssoftware Infor heeft de Amerikaanse branchegenoot Certpoint Systems overgenomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in uit de cloud geleverde Learning Management Software (LMS) en Learning Content Management Software (LCMS). Het bedrijf heeft klanten als Honda, Black & Decker en Toyota. Infor is vooral geïnteresseerd in het vermogen om contextuele, sociale en mobiele leeromgevingen te bieden.

Lees meer

Yillys food concepts kiest Xperis Solutions voor levering Microsoft Dynamics NAV2013.

Persbericht

Dordrecht, januari 2013. 

Lees meer

How to select business software

At a certain point in your life you realize that you need a (new) car.

Lees meer

Mobile BI: think mobile!

60% van alle Facebook gebruikers, benadert Facebook via een mobiele app. Voor business informatie gaat dit nog niet op… Er zit een behoorlijk gat tussen consumer information en business information. Mede hierdoor wordt Business Analysis nog steeds door minder dan 30% van de potentiele gebruikers in organizaties gebruikt. Mobile BI kan ertoe bijdragen dit percentage te verhogen en niet alleen door de ‘mobility’. Het grote voordeel van mobiele toepassingen is het gemak. Binnen 10-15 seconden beschik je over de informatie die je zoekt, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. ‘s-Morgens bij het wakker worden, ‘s-avonds bij het instellen van de wekker.

Lees meer

Bemet betrekt de jeugd bij de techniek van morgen tijdens de Demoweek 2013

Persbericht

Veenendaal, 11 februari 2013  

Lees meer